Adana’da vatandaşlar Kadir Gecesinde camilere sığmadı. Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük mabedi Sabancı Merkez Camiinde, Kadir Gecesi sebebiyle binlerce vatandaşa bal şerbeti dağıtıldı. Havanın çok sıcak olmasına rağmen camii doldu taştı. Kur'an-ı Kerim'deki Kadir Suresinde “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesinde müminler camilere akın etti.

Hemen tüm camilerin dolup taştığı gecede, ellerini semaye kaldıran Müslümanlar Allah'a dua etti. Yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim'leri okuyan vatandaşlar, Yaradan'dan af ve mağfiret diledi. Tövbe ve dilekleri için semaya kalkan eller hep birlikte ‘amin’ dedi. Kadir Gecesini büyük ve tarihi camilerde geçirmek isteyen vatandaşlar cami çevresinde kalabalık oluşturdu. Kadınlı erkekli müminlerin beraber saf tutup namazlarını kıldığı gecenin ardından çevrede çay içerek çıkardı.

Sabancı Merkez Camiinde teravih öncesi Seyhan müftüsü Halil Uzun, vaaz verdi. Manevi arınma ve bağışlanma fırsatı sunan mübarek gecenin, yaşantıda kalıcı değişiklikler meydana getirmesinin önemli bir konu olduğunu dile getiren Uzun, “Bu sebeple ibadetlerimizde istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilerek, her ayı Ramazan ve her günü Kadir Gecesi gibi yaşama hedefinde olmalıyız.” dedi. İnananların sadece kendileri için değil, herkes için yaşaması gerektiğini vurgulayan Uzun, başta Somali, Uganda, Kenya ve Tanzanya’daki aç insanlar olmak üzere fakir ve fukaranın unutulmamasını istedi. Uzun, şunları söyledi:“İmanlarını ve vicdanlarını kasaya kilitleyenler gibi olmamalıyız. Her mü’min iman sahibidir, her iman sahibi de imkân sahibidir. ‘Hiçbir şeyimiz yoksa dualarımız da mı yok?’ diye düşünmeliyiz. Böylece bol bol dua etmeliyiz. Gönüllerimizi ve yüreğimizi ayla-hilal gibi parlak, ışık saçan ve umut veren olmasına özen göstermeliyiz.” diye konuştu.

Teravi namazı sonrası düzenlen programda Mevlid, Kuranı Kerim ilahiler, kasidelerle devam etti. Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un yaptırdığı dua ile binlerce insan ellerini açarak Allah'a şükretti. Adana Müftülüğü ile Sabancı Ailesinin ortaklaşa organizesinde Sabancı Merkez Camiine gelen binlerce vatandaşa bal şerbeti ikram edildi.