EDİRNE’de Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ dediği UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, Kadir Gecesi'nde aralarında Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen soydaşların da bulunduğu binlerce kişiyle dolup taştı.
Selimiye Cami, Kadir Gecesi'nde ziyaretçi akınına uğradı. Otobüslerle kente gelen komşu iller ile Batı Trakya'da yaşayan soydaşların bir bölümü, Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan iftar çadırında oruçlarını açtı. Bazıları ise Selimiye Cami'nin avlusuna serdikleri gazete ve bez parçalarının üzerinde iftar yaptı. 10 bin kişilik olan Selimiye Camii tamamen dolarken, avlu ve bahçesinde de yoğunluk yaşandı. Kadınlar cami avlusunda kendileri için hazırlanan bölümlerde namaz kıldı. İçeride kapıda izdiham yaşanmaması için caminin güvenlik görevlileri kapıda durarak fazla girişlere izin vermedi.
Bulgaristan Kadir gecesi için Selimiye Camii’ne gelen Fatma Recep, camiinin kendileri için çok önemil olduğunu belirterek, her sene Kadir Gecesi için Edirne’ye geldiklerini söyledi. 
Yunanistan’dan gelen soydaşlardan Seval Hüseyin ise 60 kişilik grupla birlikte Edirne’ye geldiklerini belirterek, “Selimiye Camii’nde namaz kılmak için otobüsle geldik. İftarımızı burada açtık, yemek yedik. İçerde yer olmadığı için bahçede yer bulduk” şeklinde konuştu.
Binlerce kişinin dolduğu Selimiye Camii’nde namazı Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm kıldırdı.
TARİHİ ÇARŞILAR DOLDU TAŞTI
Kadir Gecesi nedeniyle kente gelenler Selimiye Camii ve çevresindeki tarihi kapalı çarşılardan alışveriş yaptı. Esnafın yüzünü güldüren satışlardan en çok Selimiye Cami işlemeli havlu ve Edirne’ye özgü meyve sabunları satıldı. Selimiye Cami’nin, Kadir Gecesi nedeniyle sabaha kadar açık olacağı belirtildi.
BELEDİYEDEN 7 BİN KİŞİYE SOKAK İFTARI
Edirne Belediye Başkanlığı da Kadir Gecesi nedeniyle kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde 7 bin kişiye ücretsiz iftar yemeği verdi. Yemeğe Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ın yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

FOTOĞRAFLI