Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, son günlerde kadınlara yönelik saldırılara tepki göstermek ve laikliğe destek olmak için basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Işık Barç, "Bizler her güne, yaşamı pahasına hakları için mücadele eden kadınların hikayeleriyle uyanıyoruz. Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz. Laiklik için direneceğiz" dedi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 30 kişi, son günlerde ülke genelinde kadınlara yönelik saldırılara tepki göstermek ve laikliğe destek olmak için İzmir'in Alsancak semtinde, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplandı. Kadınlar adına basın açıklamasını, platform üyelerinden Işık Barç yaptı. Her güne yaşamı pahasına hakları için mücadele eden kadınların hikayeleriyle uyandıklarını söyleyen Işık Barç, "Her yaştan kadın, boşanmak istediği için öldürülüyor, kendi hayatına dair karar almak isterken işkenceye maruz kalıyor, bir erkeğin cinsel saldırısına direndiği için yaşamından oluyor, cinsel kimliğinden ötürü linç ediliyor, şort giydiği için tehditlerle darp ediliyor. Şort giydiğimiz için dahi saldırıya açık hale geldiğimiz çok baskıcı bir dönemdeyiz. Ancak bu baskılar karşısında kadınlar susmuyor, daha fazla birbirine sahip çıkıyor. Tüm kadınlar, hayatın zorluklarına rağmen mücadeleci ve hakları için direnmeye devam ediyor" dedi.
30 ilde eylemde olduklarını belirten Işık Barç, "Boşanma hakkımızı elde etmek için, idam değil 'Özgecan Yasası' için, nefret cinayetlerinin son bulması için, cinsel şiddete çözüm diye sunulan 'Hadım Yönetmeliğinin' kaldırılması için, çocuk istismarını durdurmak ve Anayasa Mahkemesi kararının iptali için, işyerinde tacizin son bulması için, üreme hakları, siyasette ve her alanda kendi kararı için, okurken ayrımcılığa, şiddete uğrayan ve eğitimden mahrum bırakılan öğrenci kadınlar için, kadınlar için hayati olan laiklik için, en çok kadınları vuran savaş ortamına karşı mücadeleye devam edeceğiz. Özgürlüğümüz için laiklik mücadelesini sürdüreceğiz. Çocuklar için, trans kadın kardeşlerimiz için ve dünyanın tüm kadınlarıyla, tüm kadınlar için haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz, laiklik için direneceğiz" diye konuştu.
Kadınlar, açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI