Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS(Muğla), ()- MARMARİS Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, hemcinslerine yönelik şiddete dikkat çekmek için kostümlü eylem yaptı. Şiddet mağduru kadınları temsilen doktor ve çocuk gelin gibi kostümler giyen eylemci grup; pankartlarla tepkisini dile getirdi.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde eylem yapan Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri; ev hanımı, doktor, avukat, öğretmen, çocuk gelin kostümü giydi. Kadınlar ellerindeki 'Kadın katillerine ağırlaştırılmış ceza istiyoruz', 'En çocuğum büyüme, gelişme, eğitim hakkımı elimden alma, bedenime dokunma' ve 'Kadına şiddete hayır' dövizleriyle, bugün saat 14.00'te, Ulusal Egemenlik Caddesi'nde bir araya geldi. Ardından kaldırımdan yürüyen grup, 500 metre mesafedeki Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde yürüyüşü sonlandırdı. Erkeklerin de destek verdiği yaklaşık 50 kişilik grup adına açıklamayı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilay Uçar yaptı. Uçar, şöyle dedi:
"Bugün kadına şiddete ve ayrımcılığa başkaldırma günüdür.12 Mart, 12 Eylül, 1 Mayıs'ta ve töre cinayetlerinde katledilen bizim kadınlarımızın hesabını soruyoruz. Ülkemizde her geçen yıl kadının yaşam hakkı elinden alınmaktadır. Bu yıl Kasım ayına kadar 255 kadınımızın katledilmesi bu tablonun göstergesidir. Bizler şiddet gören kadınlarımızın yanındayız ve onların hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz."
Konuşma sonrası kadınlar "Beni duyan var mı" diye seslendi. Ardından eyleme katılanlar, vatandaşlara karanfil dağıttı. Sivil polislerin güvenlik önlemi aldığı eylem, sessizce sona erdi.

FOTOĞRAFLI