İZMİR Müzisyenler Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için eylem yaptı.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde saat 19.30'da toplanan İzmir Müzisyenler Derneği üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, 25 Kasım 'Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. Cadde üzerinde şarkılar söyleyen kadın müzisyenlere çeşitli sivil toplum örgütleri de yürüyerek destek verdi.

İzmir Müzisyenler Derneği adına açıklama yapan Zahide Kumdarı, "Kadın müzisyenler olarak sokakta şarkılar söyleyerek, Kadına Yönelik Şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlere karşı sesimizi, ezgilerimizi, şarkılarımızı yükselterek, artık yeter demek için toplandık. Günümüzde kadına yönelik şiddet hız kesmeden yaşanmaya devam ediyor.

Töre cinayetleri namus cinayetleri altında kadına yönelik şiddet, çocuk yaşta evlendirilen, toplu tecavüzlere uğrayan, yakınları tarafından katledilen kadınları yanı sıra Ortadoğu'da yaşanan savaşta binlerce kadın tecavüze uğramaya devam ediyor. Biz, devletin kadınlara yönelik şiddeti kınamasını, şiddete uğrayan kadınlar için kadın sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını, cinsiyet ayrımcı politikaların kaldırılmasını, eylem ve projelerin kadın örgütleriyle yaşama geçirilmesini, aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla kampanyaların düzenlenmesini, kadınların ekonomik özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını, kadına yönelik şiddettin önlenmesi için caydırıcı yasaların çıkartılmasını istiyoruz" dedi. Grup, basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı.

Mehmet CANDAN/ İZMİR, (DHA)