KAYSERİ’de Türkiye Kadınlar 2’nci Ligi’nde mücadele eden Kayseri Gençlerbirliği bayan futbol takımı oyuncuları, kadın cinayetlerine tepki amacıyla, topuklu ayakkabıyla antrenman yaptı.

Kayseri Gençlerbirliği Spor Kulübü bayan futbol takımı oyuncuları, toplumda artan kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurabilmek için, farklı bir etkinliğe imza attı. Üzerlerinde 'Özgecan canımızdır' yazılı tişört ve siyah şort ile topuklu ayakkabı giyerek antrenmana çıktı. Takım antrenörü Osman Bahadır Kökoğlu eşliğinde antrenman yapan futbolcular, kadına şiddetin önlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Futbolculardan Şeyma Yücel de, akşam okuldan geç çıktıkları zamanlar olduğunu ve Özgecan olayından sonra, korkarak sokağa çıktıklarını belirtti.

Yetkililerin daha duyarlı davranması gerektiğini dile getiren milli futbolcu 18 yaşındaki Tayyibe Nur Ketük ise, "Bugün, Özgecan ve kadına karşı şiddete dur demek için, böyle bir etkinlik yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Başka Özgecan'ların ölmesini istemiyoruz. Yetkilerin daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Kızlarımıza sahip çıksınlar."
FOTOĞRAFLI