DİYARBAKIR'da bir kadın tarafından sünnet ettirileceği belirtilerek önceki gün kaçırılan Emine-Emrullah Teyfur çiftinin 4 aylık bebekleri Yunus Teyfur, polisin Kulp İlçesi'nde yaptığı hava destekli operasyonla kurtarıldı. Helikopterle Diyarbakır'a getirilen Yunus bebeği teslim alan anne ve babası mutluluk gözyaşları döktü. Emniyet tarafından sünnet ettirilen Yunus bebeğin kirvesi ise kendisini kurtaran polisler oldu.
Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi'nde yaşayan Emrullah-Emine Teyfur çiftinin 4 aylık bebekleri, 'Sünnet ettireceğiz' denilerek önceki gün kaçırıldı. Daha sonra bebeklerinin kaçırıldığını anlayan aile polise başvurdu. Polis, Yunus bebekten başka 4 çocukları bulunan anne Emine Teyfur ve bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan baba Emrullah Teyfur'un ifadesini aldı. Bebeği kaçıran kadının Teyfur ailesinin evinden çıktıktan hemen sonra ilçe otogarına gelip, Kulp İlçesi'ne gittiği mobese kayıtlarından belirlendi. Bebeğin şehir dışına çıkarılma ihtimaline karşı polis, ilçe ve şehirlerarası otobüs terminallerinde geniş güvenlik önlemi alarak kadının robot resimlerini dağıttı. Yapılan araştırmalarda bebeği kaçıranın A.G. olduğunu belirleyen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 10 kişilik ekip, helikopterle Kulp İlçesi'ne gitti. Belirlenen adres etrafında keşif yapan polis, A.G.'nin bulunduğu yere baskın düzenledi. Polis, A.G.'yi bebekle birlikte yakaladı. A.G. ile birlikte bebeğin kaçırılmasında yardım ve yataklık ettiği belirlenen, M.T.A. da gözaltına alındı.
A.G ve M.T.A., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Olayla bağlantısı bulunan toplam 4 kişi gözaltına alındı. Kurtarılan Yunus bebek, güvenlik gerekçesiyle bu sabah helikopterle Diyarbakır'a getirildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz, Emine ve Emrullah Teyfur çiftini makamında bebekleriyle kavuşturdu. 3 gündür bebeklerinden ayrı kalan anne ve babanın çocuklarına kavuşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Teyfur çifti, polis müdürü Yavuz'a ve operasyona katılan polislere teşekkür ederek, gözyaşı döktü.
İKİNCİ EŞİNDEN ÇOCUĞU OLMAMIŞ
Bebeği kaçıran A.G., polise verdiği ifade de, daha önceki evliliğinden 2 çocuğu bulunduğunu, daha sonra imam nikahıyla evlendiği kişiden çocuk yapamadığını, bu yüzden böyle bir işe kalkıştığını söylediği öğrenildi.
Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz yaptığı açıklamada, olayı gerçekleştiren A.G.'ye yardım yataklık yapan köylülerle yaklaşık 2 ay önce bağlantı kurduğunu söyledi. Kadının kendisini hayırsever bir iş adamının yanında çalışır göstererek, aileyle iletişime geçtiğini ve son olarak önceki gün sünnet ettirme bahanesiyle çocuğu kaçırdığını anlatan Yavuz, "Bu olayla ilgili olarak en önemli değerlendirilmesi gereken şey, ilimizde maddi sıkıntı çeken, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bir takım vaatlerle kandırılmaya çalışılan insanlarımıza bir mesaj olması niteliği taşıyor bu olay. Bu konuyla birlikte valiliğimiz ve emniyet müdürlüğümüz maddi durumu yetersiz olan ailelerimiz için sünnet ya da ihtiyaç olunan herhangi bir konuda yardım etmek üzere bir çalışma başlattı. İlk örnek de Yunus bebeği kaçırmak için kullanılan sünnet ettirme konusunu valiliğimiz ve emniyet müdürlüğümüz tarafından sağlıklı ve steril ortamlarda sünnet ettirerek karşılayacağız. Vatandaşlarımız devlet görevlisi olduğunu ibraz edemeyen hiçbir kişiyle, hiçbir paylaşımda bulunmamalarını rica ediyoruz. Kuşkulandıkları durumda kendilerine gelen şahısları, bir şekilde oyalayarak 155'i arayabilirler. Yoksulluk ve ihtiyaçları durumunda vatandaşlarımız ilgili kurumlara başvurabilirler" dedi.
Konuşmaların ardından Emrullah ve Emine Teyfur çifti, Yunus bebekle birlikte polis eşliğinde sünnetçiye götürüldü. Emniyet Müdürlügü tarafından sünnet ettirilen Yunus bebeğin kirvesi de, kurtarma operasyonuna katılan polisler oldu.

FOTOĞRAF