MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 6 kişinin öldüğü olayla ilgili Suriye uyruklu bir organizatör tutuklandı. 
Bodrum'da geçen 18 Ağustos'ta Suriyeli kaçakların bulunduğu fiber teknenin batması sonucu bir kız bebeğinde aralarında olduğu 6 kişinin öldüğü olayda Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yürütülen soruşturmada olaydan sağ kurtulanların ifadelerinin de değerlendirilmesi sonucu Suriyeli bir şüpheliyi tespit etti. Başka göçmen kaçakçılığı olaylarına da karıştığı anlaşılan Suriyeli organizatör A.H.H. (25), Gümbet Mahallesi'nde yakalandı. Batan teknedeki Suriyeli sığınmacıları toplayıp yönlendirerek, denize açıldıkları sahile götüren şüphelinin kişi başına 2 bin dolar aldığı ortaya çıktı.
İşlemlerinin ardından, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep vermek ve göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan sahil güvenlik ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 3 Türk şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan 3 kişiden M.S.D. tutuklanırken diğer ikisi yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

FOTOĞRAFLI