KABATAŞ-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy İstasyonunda 2. etap başlıyor. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı.

Çalışmalar tamamlandığında Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya,  Beşiktaş-Mahmutbey arası 31.5 dakika dakikaya düşecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap inşaat çalışmaları sebebiyle, inşaat alanı trafiğe kapatılacaktır. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Buna göre:

1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde:
Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.

2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde:
- Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır.
- Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.

3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır.

Metro Hattı Bilgi:
Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor.
İstasyonlar: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.
Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak.
Mecidiyeköy İstasyonu bu Metro Hattının en önemli Transfer İstasyonu olacak.
Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16.75 km uzunluğunda, 10 İstasyonlu, Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosuna entegre olacaktır.
Hattın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce hazırlandı, yapımı Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nce gerçekleştiriliyor.


YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIM SÜRELERİ
Mahmutbey-Mecidiyeköy 26 dakika
Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika
Alibeyköy-Taksim 12 dakika
Kağıthane-Üsküdar 26 dakika
Tekstilkent-Mecidiyeköy 20,5 dakika
Çağlayan-Yenikapı 14,5 dakika
Alibeyköy-Bostancı 47 dakika
Çağlayan– Üsküdar 23,5 Dakika
Ümraniye– Kağıthane 39,5 Dakika
Eyüp (Alibeyköy)– Kadıköy 36,5 Dakika
Beşiktaş-Mecidiyeköy 5,5 dakika
Beşiktaş-Kağıthane 10 dakika
Beşiktaş-Mahmutbey 31,5 dakika
Beşiktaş-Alibeyköy 12,5 dakika
Beşiktaş-Etiler 13 dakika
Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman 25,5 dakika
Bahçeşehir-Mahmutbey 21 dakika
Bahçeşehir-Mecidiyeköy 47 dakika
Bahçeşehir-Beşiktaş 52,5 dakika
Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika