HAKKARİ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan'ın girişimleri sonucu Boybey'i Köyü İlkokulu'ndaki öğrenciler için alınan kışlık mont, kazak ve ayakkabılar, bugün jandarma tarafından dağıtıldı. Okulda görev yapan iki kadın öğretmene de Öğretmenler Günü hediyesi olarak çiçek verildi.
Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan'nın girişimleriyle Boybeyi Köyü ilkokulunda okuyan 35 minik öğrenci için kışlık mont, kazak ve ayakkabı alındı. Alınan malzemeler Hakkari il Jandarma Komutanlığına bağlı Bağışlı Jandarma Karakol Komutanı'na teslim edildi. Bağışlı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hacı Serhat Şimşek, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Şaziye Yılmaz ve askerler, 'Öğretmenler Günü' nedeniyle Hakkari'ye 45 kilometre uzaklıktaki Boybeyi Köyü'ne giderek, okula yeni atanan Kırşehirli öğretmen Meltem Savaş, Adanalı Ülkü Yılmaz'a çiçek verip öğretmenler gününü kutladı. Daha sonra da beraberinde getirdikleri kışlık mont, kazak ve ayakabıları kendi elleriyle öğrencilere giydiren Bağışlı Karakol Komutanı Jandarma Atsubay Kıdemli Başçavuş Hacı Serhat Şimşek ve Astsubay üstçavuş Şaziye Yılmaz, öğrencilerle sohbet etti.
Öğrencilere bir konuşma yapan Bağışlı Jandarma Karakol Komutanı Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle en ücra köylerde zor şartlada görev yapan öğretmenleri unutmadıklarını, bu nedenle köye gelerek onların Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını söyledi.
Şimşek,"Öğretmenlik dünyanın en anlamlı ve kutsal mekleklerinden biri. Öğretmen, anne gibi şefkatli, sevecen, sevgi dolu, baba gibi güvenilir, baba gibi koruyucu . Öğretmenlerimiz Türkiye'nin her yerinde zor şartlarda, karda kışta, yolu olmayan okullarda, köylerde görev yapıyorlar. Niçin ? Sizin cahil kalmamanız için. Sizin cehaletle karşı karşıya kalmamanız için, sizin ışığınızın sönmemesi için. Biz de ne yapacağız öğretmenlerimizin emeğini boşa çıkarmayacağız" dedi.
Gaziantep Üniversitesi Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan ve ilk ataması Hakkari'nin Boybeyi Köyü'ne yapılan Ülkü Yılmaz, askerlere kendilerini ve öğrencilerini böyle bir günde unutmayıp hediyeler verdikleri için teşekkür ederek, " Mehmetçiklere çok teşekkür ediyoruz. Burada ziyaret edilmek gerçekten bizim için önemli bir şey. Zor şartlarda görev yapıyoruz. Burada unutulmamak gerçekten çok güzel" dedi.
Hakkari'nin Boybeyi köyüne ataması yapılırken ağlayarak geldiğini ancak gelip yöre insanının misafirperverilğini gördükten sonra mutlu olduğunu da anlatan öğretmen Yılmaz, bu ağlamaların Hakkari'nin çok uzak olmasından kaynaklandığını anlattı. Boybeyi Köyü ilkokulu Müdürlüğü'nü de yapan Meltem Savaş ise, unutulmadıkları için teşekkür ettiklerini söyledi. Savaş, "Mutluyuz, tarihte ilk kez bu köye iki bayan öğretmen atandı. O da bize nasip oldu. O yüzden çok mutluyuz. Sevdik, alıştık, insanları çok iyi. Buraya gelmek istemeyen meslektaşlarımız korkmasınlar, gelip bu güzel memlekette görev yapsınlar. Buradakiler de bizim kardeşlerimiz, bizim insanlarımız. Korkmadan, çekinmeden gelip burada görev yapsınlar" dedi.

FOTOĞRAFLI