Hüseyin TÜCCAR- Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA’da Uludağ eteklerindeki Bağlı Köyü'nde oğulları 8 yıl önce cinayete kurban gidince bakacak kimseleri olmayan 80 yaşındaki Makbule ve 85 yaşındaki Süleyman Durmuş çiftine Jandarma sahip çıktı. Evlerinden alınarak sağlık kontrolleri yaptırılan yaşlı çiftin huzurevine yerleştirileceği belirtildi.
Makbule ve Süleyman Durmuş çiftinin tek çocuğu 35 yaşındaki İsmail Durmuş, evlerinin önün açılan su kanalı yüzünden tartıştığı komşuları tarafından öldürüldü. Bakacak kimseleri kalmayan yaşlı çiftte, bir süre komşuları yardımcı oldu. Alzheimer hastası olan çiftin ihtiyaçları da birkaç yıldır jandarma tarafından karşılanmaya başlandı. Makbule Durmuş geçen ay ayaklarının şişmesi sonucu yatağa bağımlı yaşamaya başlarken eşi Süleyman Durmuş ise hastalığın ilerlemesi nedeniyle hiç bir şey yapamaz oldu.
Yiğitali Jandarma Komutanlığı ekipleri üç yıldır ihtiyaçlarını karşıladıkları yaşlı çiftin huzurevine yerleştirilmesi için gerekli yazışmaları yaptıktan sonra sağlık kontrollerini yaptırdı. Yatalak olan Makbule Durmuş askerlerin kucağında, Süleyman Durmuş ise koluna giren jandarmalar tarafından evlerinden çıkarıldı ve hastaneye götürüldü.
Hastanede sağlık kontrolünün ardından Makbule ve Süleyman Durmuş çifti huzurevine götürülerek görevlilere teslim edildi.

FOTOĞRAFLI