İZTUZU'NU JANDARMA BOŞALTTI 
Akşam saatlerinde Dalyan'a gelen Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Dalyan Jandarma Karakolu'nda Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'in de katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda alınan karar neticesinde sahile gelen Muğla İl Jandarma Komutanlığı Robokop ekipleri her iki tarafla görüşerek sahili boşalttı. Sahildeki nöbeti jandarma devraldı. DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ve beraberindekiler Dalyan Jandarma Karakolu'na götürülüp, ifadelerine başvuruldu.
Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan DALÇEV Yönetim Kurulu başkanı Ramazan Oruç, "Vali yardımcımız aradı ve durumu bildirdi. Jandarma da bize burayı şimdilik boşaltmamız gerektiğini söyledi. Hep birlikte buradan olaysız bir şekilde ayrılıyoruz. Yasalara saygımız sonsuz" dedi.
Yaşananları haber alır almaz Dalyan'a gelen CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de, "Bu işgalciler oraya jeneratör ve vinçleri ile İztuzu'nun kapılarını kırarak içeri girmişler. Araçları yağmurda kumda batmış. Allah'ın günümü bitti. İlginç bir şey. Oraya yapılan işgalden başka bir şey değil. Nasıl bir insanın evini kırar girerler, onun gibi bir şey olmuş. Bu halkın malı. Mahkeme kararını sanki protesto eder gibi, tanımaz gibi. Türkiye devletinde hukuk kalmadığı için, baştakiler bunu yaptığı için, bunlarda ona güvenerek işgal etmişler. Valiyi aradım, Kaymakamlığı aradım, onların da haberlerinin olmadığını ifade ettiler. İnsan üzülüyor. Ama bunun tersi olsaydı, oraya yüzlerce jandarma TOMA'sıyla yığılır, robokopları ile halkın üzerine gazlar sıkılırdı. Ama sermayenin adamı olduğu için bunlara ses çıkarılmıyor, buradayız, işin takipçisi olacağız. Bunların hareketlerini ben yarasa hareketi olarak görüyor ve kınıyorum. Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
KANUN DIŞI BİR ŞEY VARSA ARKASINDA DURMAYIZ
Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten Ortaca Kaymakamlığı'nda konuyla ilgili bilgi verip, "Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) olarak biz bu dünya harikası kumsallarımızı koruyacağız. Ama bundan sonraki yapacağımız ihalelerde daha dikkatli olacağız. Şu an İztuzu'nın kara kısmının işletmesini kendimiz yapacağız. Ama kadrolaşmamız, ekip kurmamız her yere yetişmemiz mümkün olmadığından İztuzu'nun Boğaz ağzı kısmını sadece işletmesini bir şirkete verdik. Eğer bu şirketin dün ve bundan sonrada bir kanun dışı bir işi var ise de biz bunu arkasında durmayız. Kolluk kuvvetlerimiz gerekli işlemi yapacaktır" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI