İZMİT(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin merkez ilçesi İzmit'te, Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir hayata geçirmeyi planladığı ve sürekli ertelendiği için eleştirilere de konu olan tramvay projesinin startı verildi. 
Kocaeli Büyükşehir  Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. arasında İzmit kent merkezinde Otogar- Sekapark arası Tramvay Hattı yapım ihalesinin protokolü imzalandı. Protokolün imza töreni Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gülermak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Necdet Demir ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
550 GÜNDE BİTECEK
İmza öncesi tramvayın nerelerden geçeceği ile ilgili hazırlanan animasyonun izlenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 113 milyon 990 bin liraya mal olacak olan projenin 550 günde tamamlanacağını söyledi. Karaosmanoğlu raylı sitemin ikinci adımının metro olacağını, bununla ilgili görüşmelerin de Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili kurum ve kuruluşlarla başladığını söyledi. 

FOTOĞRAFLI