İZMİR'de sanal alem üzerinden örgütlenen kadınlar, 'Yollar egzoz değil, parfüm koksun" sloganıyla yola çıktı. Yaklaşık 500 bisikletli kadın, süslenip, makyajlarını yapıp, elbiselerini giyip bisikletleriyle etkinliğe katıldı. Organizasyonu düzenleyen tarih öğretmeni Sema Gür, "Kadınlar olarak süslenip yola çıktık. Bizi trafikte görsünler ki alışsınlar, rahat edelim" dedi.
İzmirli bisiklet tutkunu kadınlar, farklı bir etkinlikle yollara çıktı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen kadınlar, Konak Meydanı'nda İzmir Saat Kulesi önünde toplandı. Süslenen, parfüm sıkan, en şık elbiselerini ve topuklu ayakkabılarını giyen kadınlar, bisikletleriyle yola çıktı. Konak Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar bisiklet yolundan giden kadınlara, bu sırada yol kenarındaki İzmirlilerden de destek geldi. Her yaştan kadının katıldığı etkinlikte kadınlar, Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdikten sonra turlarını Gündoğdu Meydranı'nda sona erdirdi.
Organizasyonu düzenleyen tarih öğretmeni Sema Gür, "Geçen yıl bu etkinliği yaptığımızda kadınlarımız daha sadeydi. Ama bu yıl özellikle böyle istedik, süslündik ve trafiğe çıktık. Artık trafikte farkındalık yaratmak istiyoruz. Böylece bisikletli kadınlara insanlarımız alışacak. Daha rahat edeciğiz. Çünkü çok zorluk çekenler vara, hatta kazalarda can verenler var. Bu etkinliğimiz kadınların desteğini aldı. Evlerin bakonlarında, bodrumlarında duran tozlu bisikletlerde böylece ortayaçıktı" dedi.

FOTOĞRAFLI