İZMİR'deki Lions kulüplerinin üyeleri, Soma'daki maden faciasında 11 kişiyle en fazla kaybı yaşayan İzmir'in Kınık İlçesi'nin mahalleye dönüştürülen Elmadere Köyü'nde çeşitli konularda eğitim semineri verdi. Topluluk ayrıca, Soma'daki faciada ölen madencinin kaza kurbanı eşi Aslı Yıldırım'ın evini de ziyaret etti.
İzmir'deki Lions kulüplerin üyeleri, kardeş mahalle ilan ettikleri Elmadere'de bugün bir dizi etkinlik düzenledi. Elmadere Cemevi'nde mahalle sakinlerine sağlık uzmanları tarafından; 'ana çocuk sağlığı', 'genel hijyen', 'gıda hijyeni', 'psiko-sosyal gelişim eğitimi' ve 'dışarıdan liseyi bitirme programı' hakkında eğitim semineri verildi. Ayrıca açılacak olan arıcılık kursu için başvuru dilekçeleri alındı.
ÇALIŞMALAR HIZ KESMEYECEK
Çalışmalar hakkında bilgi veren 118- R 1'inci Kesim Başkanı Hayri Tuna Yükselen, "Sekiz ay önce ilk olarak mahalledeki ailelerin profili çıkarılmıştı. Biz Elmadere hakkında tüm bilgilere sahibiz. Elmadere halkının sosyal ve ekonomik olarak kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugün de sağlık konusunda deneyimli ekibimiz ile mahalle kadınlarımıza bilgiler verdik" dedi.
TAZİYE ZİYARETİ DE YAPILDI
Grup ayrıca, Soma'daki faciada ölen madenci İlker Yıldırım'ın trafik kazasında yaşamını yitiren eşi Aslı Yıldırım'ın evini de ziyaret etti. Otomobili kullanan ve kazadan yaralı kurtulan, tedavisi sonrası taburcu edilen kayınpeder Hasan Yıldırım ile kayınvalide Senem Yıldırım'a taziyelerini sunan topluluk, öksüz ve yetim kalan Aslı Yıldırım'ın çocukları Sevcan (6) ve Sercan Yıldırım (5) ile de bir süre vakit geçirdi. Ardından grup, mahalleden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI