İZMİR Gazeteciler Cemiyeti'nin 69'uncu, 9 Eylül Gazetesi'nin 3'üncü kuruluş yıl dönümü tarihi Havagazı Fabrikası'nda geniş katılımlı bir kokteyle kutladı. 
Alsancak tarihi Havagazı'nda gerçekleştirilen etkinlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 69'uncu, 9 Eylül Gazetesi'nin 3'üncü kuruluş yıl dönümü kutlamasına katılım yüksek oldu. Kokteyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, gazete sahipleri, temsilcileri, İGC üyesi gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Kutlamada konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, "Cemiyetimiz 69 yıldır ileri demokrasilerin en başat kuralı, en olmazsa olmazı ifade edilen ve basın özgürlüğüyle halkın sansürsüz, gerçeklere dayanan haber alma hakkının savunucusudur. Son yıllarda hepimizi nefessiz bırakan hukuksuzluklara, baskılara karşı duruşuyla örnek olmuş, karanlığın sesini dünyanın dört bir yanına duyurmuştur. İzmir Gazeteciler Cemiyeti gazeteciliğin mesleki, ekonomik, sosyal dayanışma örgütüdür de aynı zamanda. Cemiyetimizin kuruluşundan, kurucularından bu yana İzmir gazetecilerinin arasında Türk Basınında söz sahibi olan, basına yön veren çok önemli isimler vardır. O isimler ki her biri bir okul gibidir. Cemiyetimiz kuruluşunda başkanlığa seçilen Şevket Bilgin, cemiyetin sadece gazete sahiplerinin söz sahibi olmadığını, çalışanların da aynı haklara sahip olduğunu söylemiştir. 34 gazeteciyle yapılan ilk genel kurulundan bu yana bugün 862 üyeye ulaşan cemiyetimiz Türk Basınının saygın kurumlarından biri olarak 70'inci yaşına hazırlanıyor. Böylesi bir kurumun 70 yaşına gelmiş olması İzmir için çok büyük önem taşıyor. İGC mesleki açıdan güçleniş ve çeşitli girişimlerde bulunmuş ve bunlardan biri 9 Eylül Gazetesi'dir. Gazetecilerin gazetesi diye adlandırdığımız 9 Eylül Gazetesi gelecekten hepimiz sorumluluğuyla yayın hayatına başladı ve yayınladığı birçok haberler Türkiye'nin gündemine damga vurdu" dedi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İGC eski Başkanı Atilla Sertel de gecede söz aldı. Sertel, cemiyetin birçok baskıya karşı dik duruşundan ödün vermediğini belirterek, "Keşke bütün ülkemiz İzmir gibi olsa, keşke İzmir Türkiye gibi olsa, Türkiye İzmir gibi olsa. İzmir'in çağdaş, demokratik, laik, birbiriyle iyi geçinen, barış içerisinde yaşayan ve birbirine saygı duyan, sayı içerisinde birbiriyle dostluklar kuran bir özelliği var" dedi. 69'uncu yıldönümü pastasının kesilmesinin ardından gece sona erdi.

FOTOĞRAFLI