Yaprak KOÇER- Mücahit GÜREL/ÜNYE (Ordu), () - İZMİR’den yola çıkarak bisikletiyle yaklaşık bin 54 kilometre yol kat edip Ordu'nun Ünye İlçesi'nde askerlik görevini yapan torununu görmeye gelen 76 yaşındaki Nureddin Gönülal'ın mutluluğu sürüyor. Torununun görev yaptığı Ünye Cezaevi'nde misafir edilen Gönülal'ın fren sistemi arızalı olan bisikleti de tamir edilip boyandı.
İzmir'in Ödemiş İlçesi’nin Yenice Köyü’nde yaşayan 4 çocuk 10 torun sahibi Nureddin Gönülal, Ordu'nun Ünye İlçesi’nde askerlik yapan torunu 21 yaşındaki Saadettin Sevin'in yanına bisiklet sürerek gitmeye karar verdi. Torunun görmek için 3 Temmuz’da yola çıkan Nureddin Gönülal, bisikletiyle bin 54 kilometre yol kat ederek dün Ünye'ye ulaştı. Nureddin Gönülal, Yüceler Mahallesi’ndeki M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde görev yapan torunu Jandarma Er Saadettin Sevin'i ziyaret edip hasret giderdi. Gönülal, torununu görünce büyük mutluluk yaşarken, geceyi cezaevi müdürünün misafiri olarak burada geçirdi. Gönülal’ın torununun terhis olacağı 8 Ağustos tarihine kadar burada misafir edileceği belirtildi. Öte yandan Gönülal’ın fren sistemi ve diğer aksamlarında arıza bulunan bisikleti cezaevinde görevli bir koruma infaz memuru ve bir hükümlü tarafından buradaki atölyede tamir edilip boyandı. Yenilenen bisikletini gören Gönülal büyük sevinç yaşadı. Cezaevi önündeki alanda yenilenen bisikleti ile deneme sürüşü yaptı.
Yolculuğunun çok rahat geçtiğini ve adeta bir kuş gibi İzmir’den Ünye’ye geldiğini dile getiren Gönülal, "Ben çocukluğumdan bu yana sürekli bisiklete binerim. Kendime ait 3 tane bisikletim var. Gideceğim yerin yolun durumuna göre ya da hızlı gitmem gerekirse bisikletimi ona göre seçiyorum. Jet otomobil, jet uçakta olsa ben yine bisikletime binerim. Bu yolcuğumda hiç zorlanmadım. Bazen bisikletimin lastiği patladı. Freni arıza yaptı. Kendim tamir ettim. Buraya kadar gelebildim. Çok iniş veya yokuşlarda zorlandım. Fren tutmayınca ayaklarıma bisikleti durdurdum. Yavaş yavaş geldim. Dura dura geldim, kendime tulum aldım, gece onunla uyudum. Yol kenarında uygun yerlerde de uyudum. Yol üzerinde yemeğimi yedim. Ama yolda midem yorulmasın rahatsızlık duymayayım diye dengeli yemek yedim. Midem yorulmazsa vücudumda yorulmaz. Gittiğim yerlerdeki vatandaşlarda bana yardımcı oldular. Bazen yemek yediğim yerlerde para almadılar” dedi.
TORUNUYLA UÇAKLA DÖNECEK
Askerlik yapan ilk torunu olan Saadettin Sevin’in görev yaptığı cezaevinin müdürü tarafından misafir edildiği içinde mutlu olduğunu söyleyen Gönülal, "Torunumu ziyaret ettikten sonra dönecektim. Ancak 8 Ağutos'ta terhis olacak. Beni buradaki görevliler bırakmadılar. O zamana kadar burada misafir ediyorlar. Çok mutlu oldum hepsine teşekkür ediyorum. Ben dönüşte yine bisikletle giderim torunu otobüsle gönderirim diyordum ancak bugün bir haber geldi torunum ve benim için uçak bileti alınmış. Terhisin ardından bizi uçakla evimize gönderecekler. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
'PARAM VAR AMA BİSEKLETİ TERCİH EDİYORUM'
Ailesinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Gönülal, “Eşim 2011 yılında vefat etti. Bana çocuklarım ve torunlarım hep destek oldular. Onlar benim için her şeyin önünde. Benim için endişelendiler ama bende onlara bisikletle bu şekilde yolculuk yapmak istediğimiz beni engellememelerini istedim. Bir şey demediler. Ben 30 yıl inşaatlarda çalıştım, çiftçilik yaptım. Daha sonra emekli oldum. Maaşım var. Param var. Ama ben yine bisikletle yolculuk yapmayı tercih ediyorum. Yolculuğum sırasında beni gören trafik polisleri ve sürücüler çok şaşırdı. Bazen çok hızlı gitmişim. Beni durdurup nasıl böyle gittiğimi soran şoförler oldu. Allah’a çok şükür hiç zorlanmadan güçlük çekmeden gelip torunuma kavuştum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI