İzmir'in Bayraklı ilçesinde ilk belirlemere göre televiziyonun kablosunun kısadevre yapması sonucu yangın çıktı. Yangını söndürmeye çalışan iki kişi dumandan etkilenirken, ev tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yangın, saat 16.00 sıralarında, 7087 Sokak 24 numaradaki apartmanın 3. katında çıktı. Binadan yükselen dumanları gören çevredekiler durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Bu sırada teras katında oturan Hüseyin Erkan (65), duman kokularını hissedince hemen 3. katta bulunan eve indi. Hüseyin Erkan, yardım için gelen mahalle sakinleri ile birlikte gelini Serap Erkan ve 2 çocuğunu dışarı çıkardı. Pazarcılık yaptıkları öğrenilen ev sahibi Ferhat Erkan ve babası Hüseyin Erkan, çıkan yangını söndürmek için eve girdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını çevredeki evlere sıçramadan söndürdü. Baba Hüseyin ve oğul Ferhat Erkan dumundan etkilendi. Ev tamamen kullanılamaz hale geldi.
Erkan ailesinin komşusu olan Fettah Tunç (48), "Evin yandığın görünce hemen yardıma koştum. Evde bulunan Serap ve 2 çocuğunu dışarı çıkardık. Allah'tan onlara birşey olmadı. İtfaiye ekipleri ise olay yerine geç geldi." dedi. İtfaiye ekiplerinin araştırmasında, yangının, evin salonundaki prize takılı bulunan televizyon fişinin kısa devre yapması sonucu çıktığı belirlendi.