Taylan YILDIRIM/İZMİR () - İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, Osmangazi İlkokulu'ndaki iki öğretmenin başka okullara tayin edilmelerine tepki gösterildi. Öğretmenlerden Ali Haydar Ceylan'ın, ödevini getirmediği için uyardığı öğrencinin, ilköğretim müfettişi olan dedesinin yürüttüğü soruşturma sonrasında başka bir okula tayin edildiği, diğer öğretmenin de disipline giden öğrencisini savunduğu için böyle bir durumla karşılaştığı öne sürüldü.
Osmangazi İlkokulu'nda, görev yapan ingilizce öğretmeni Ali Haydar Ceylan, Menemen 125'inci Yıl Ortaokulu'na, rehber öğretmen Yasemin Aydın Sarısoy ise Kemalpaşa 75'inci Yıl Ortaokulu'na tayin edildi. İki öğretmenin tayininin çıkması, meslektaşlarının yanı sıra veli ve öğrencilerin de tepkisini çekti. İddiaya göre tayini çıkan öğretmenlerden Ali Haydar Ceylan, bir öğrencisini ödevini getirmediği için uyardı ve defterine de bunu simgelemesi için 'ödevini getirmedi' anlamında 'G' diye yazdı. Öğrencinin olayı ailesine anlatması üzerine, ilk olarak büyükanne Ali Haydar Ceylan hakkında şikayetçi oldu. Ardından da Ceylan'la ilgili soruşturmayı, uyardığı öğrencinin ilköğretim müfettişi olan dedesi Fatin Özdemir yürüttü. Rehber öğretmen Yasemin Aydın Sarısoy'un ise, disipline gönderilen bir öğrencisini savunduğu için soruşturma geçirdiği ileri sürüldü.
OKUL ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPILDI
Yaşanan tayinlere tepki göstermek için okul önünde basın açıklaması yapıldı. Veli ve öğrencilerin de destek verdiği açıklamayı Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç yaptı. Kılıç şöyle dedi:
"Üyemiz olan öğretmenler, müfettişin torununa ayrıcalıklı olarak davranmadıkları gerekçesiyle, intikam alma amaçlı olarak soruşturma başlatıldıktan sonra sürülmüştür. AKP hükümetinin baskı ve kadrolaşma politikasının örneklerini görüyoruz. Arkadaşlarımızın asıl sürülme nedenleri, müfettişin torununa ayrıcalıklı davranmamaları ve sendikal mücadeleleridir. Okul yönetimi ise, kendi uyguladığı kararlara rağmen sessiz kalmaktadır. Arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine iade edilmelerini ve bu hukuk dışı uygulamanın biran önce durdurulmasını talep ediloruz. Bunlarla bütün öğretmenlerin üzerinde baskı kurmak, sindirmek, yıldırmak, susturmak, gözdağı vermek, mücadalemezi engelemeyecektir."
FOTOĞRAFLI