Erdoğan’ın oğlunun nikah şahidinin Berlusconi olduğunu unutmayın”
İtalya Temsilciler Meclisi’nde tartışılan bir gensoruya, Türkiye’ye vize serbestisi meselesi damgasını vurdu. Başbakan Matteo Renzi , “Avrupa’ya Türk işgali yaşanacak” diyen bir milletvekiline ironik bir cevap verdi.

İtalyan parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde, göçmen krizi ve buna bağlı olarak Avusturya-İtalya arasındaki sınır gerginliği üzerine verilen bir gensoru tartışıldı.

Göçmen ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği karşıtı aşırı sağcı Kuzey Birliği (Lega Nord) üyesi milletvekili Nicola Molteni, bu sırada Türkiye’ye vize serbestisi sağlanması halinde milyonlarca Türkün Avrupa’yı işgal edeceğini öne sürdü.
“Başbakan Renzi, bu ülkeden sınır dışı edilmesi gereken bir kaçaktır” diyen Molteni, şu ifadelerle Başbakan Matteo Renzi ve hükümetini eleştirdi:

“Renzi bu ülkeyi devasa bir mülteci kampına çevirdi ve İtalyanları onların hizmetlileri haline getirdi. Yine bu hükümet, Türk vatandaşlarına Avrupa’ya vize serbestisi sağlayacak olan, teröristlerin işbirlikçisi ve müttefiki Türkiye ile bir anlaşmaya imza koydu. Yani 80 milyon Müslüman Türk Avrupa’yı işgal etmeye hazır.”

Molteni, Türkiye ile yapılan Geri Kabul Anlaşması’nın, Hristiyan Avrupa için kültürel ve politik bir intihar olduğunu da dile getirdi.

Renzi: “Türkiye işgal edici ülke gibi lanse ediliyor”
Daha sonra, bir süre Silvio Berlusconi ile beraber siyaset yapmış olan Fratelli d’Italia (İtalya’nın Kardeşleri) partisinden milletvekili ve eski Savunma Bakanı Ignazio La Russa söz aldı.

Başbakan Renzi, hükümetin göçmen politikasını sert bir dille eleştiren La Russa’ya cevap verirken, Türkiye’yi Avrupa’yı işgal edecek olmakla suçlayan Nicola Molteni’nin sözlerini ise sert bir dille ele aldı.

Renzi, “Bu mecliste Türkiye, bir çeşit Osmanlı işgaline hazır bir ülkeymiş gibi lanse edildi” diyerek şöyle devam etti:
“Sayın Ignazio La Russa, belki Lega Nord partisi üyeleri hatırlamaz, ama lütfen bari siz olmayan değil olan şeyler hakkında iyi bir şeyler söyler misiniz? Hatırladığınız gibi sizin de bir dönem hükümetinde rol aldığınız Berlusconi, o tehlikeli ve çalkantılı denilen ülkenin başbakanının kızının (doğrusu oğlu) nikah şahidi olmuştu. Başbakanı (Erdoğan), saygıdeğer Silvio Berlusconi’yi çocuğunun nikah şahitleri arasında görmek gibi güzel bir fırsata sahip olmuş olan bir ülkeden bahsediyoruz.”
Dönemin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2003 yılında evlenen oğlu Bilal Erdoğan’ın nikah şahitleri arasında yer almıştı.
Gaflarıyla ünlü olan Berlusconi, gelin Reyyan Uzuner’in elini zorla öpünce gündem olmuştu.