Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,() TÜRKİYE Sakatlar Derneği, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle İstiklal Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Tünel’den Galatasaray’a kadar yürüyen grup üyeleri yapılan basın açıklamasında, “Yasa değişikliği ile getirilen engellilerin aylık alabilmesi için kendi değil, aile ve akrabalarının toplam gelirlerine bakılması uygulamasına, tepki gösterildi.
3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği’nin öncülüğünde bir araya gelen engelliler ve engelli yakınları, Tünel’den Galatasaray’a yürüdü.Yürüyüş'te, “Sakatlık kader değil, yarattığınız cehennemdir” yazılı pankart taşındı. Saat 15.00’da Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen engelliler, sık sık “Engellenmek istemiyoruz”, “Engelsiz yaşam, engelsiz Türkiye” diye slogan attı. Bazı engelliler yürüyüşe tekerlekli sandalye ile katıldı
Türkiye’de 9 Milyon engellinin olduğunu söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Başkan Yardımcısı, Av. Turan Hançerli “Türkiye’de engellilerin 2022 sayılı yasa, engelli ve yaşlıya aylık bağlanmasında, engelli bireyden başka hiç kimsenin gelirine bakılmaması şeklinde değiştirilmelidir. 2828 sayılı yasada sadece bakım ihtiyacı olan kişinin geliri dikkate alınmak suretiyle, bakım aylığı bağlanması şeklinde değiştirilmelidir. Engelli maaşı ve evde bakım parasının faiziyle iadesi için açılan icra ve davalardan feragat edilmelidir. Ailemizi değil, bizi muhatap alın” dedi.

(FOTOĞRAF)