Yaşar KAÇMAZ - Uğur CAN/ İSTANBUL, () BEYOĞLU  Belediyesi’ne ait Semt Konakları’nda bulunan anaokullarında okuyan 500 minik öğrenci, giydikleri rengarenk kıyafetler ve çizgi film kahramanlarının kostümleriyle, İstiklal Caddesi'nde renkli bir yürüyüş gerçekleştirdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da katılımıyla bando eşliğinde Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Şarkılar söyleyerek yürüyen öğrencilere velileri de eşlik etti. Yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı'nda etkinlik için kurulan sahnede minik öğrenciler, aylardır hazırlandıkları gösterileri sundu.

Anaokulu öğrencilerinin çeşitli kostümlerle sergilediği renkli gösterilerin ardından etkinlikte konuşan Ahmet Misbah Demircan, "Annelerin, babaların geleceği nedir evde? Yavrularıdır. Onların tahsilleri, terbiyeleri, onların gelecekleri aslında ailemizin geleceğidir" dedi. Demircan, "İstiklal Caddemiz, Taksim'imiz her zaman değişik olaylara sahne oluyor, üzüldüğümüz zamanlar oluyor. Ama bugün İstiklal Caddesi'ni yavrularımız doldurdu. Yani umut doldurdu, yani huzur doldurdu. İşte bu güzellikler, bizi mutlu ediyor" dedi.

Etkinlik sonunda minik öğrencilerin üzerine konfeti ve balonlar yağdırıldı. Şarkıların söylendiği meydanda palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlenen çocuklar, anne ve babalarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

YK (MK) (FOTOĞRAF)