GİRESUN'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde işten çıkartılan 7 taşeron işçi için eylem düzenlendi. Eylem sırasında fenalaşan işçilerden Gülay Aksu hastaneye kaldırıldı.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi karşısında kurulan çadır önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Kamu Emekçileri Derneği Giresun Şube Başkanı Fatih Yıldız, yeni yıla işsiz giren işçiler için düzenledikleri eylemin tekrar göreve dönmelerine kadar devam edeceğini  belirterek şunları söyledi:
"Aile Bakanlığı Giresun Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan bakım personelleri olarak yılın ilk kara haberini aldık. İşten atılmanın yanı sıra ilgili firma asla kabul edemeyeceğimiz iddialarda bulundu. İşten çıkartılanların, görev yaptıkları kurumda bakıma muhtaç kişilere kötü muamelede bulundukları gibi asla kabul edilmeyecek iddiaları gündeme getirdiler. Bu asılsız iddiayı ispat etmeye davet ediyoruz. Etmediği takdirde müfteri olarak ilan ediyoruz. Bilinmelidir ki bu tür iddialarla işten atılmamıza kılıf uydurulamaz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Eşiyle birlikte işten atılan işçilerden Gülay Aksu, basın açıklaması sırasında fenalık geçirdi. Yere yığılan Aksu, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gülay Aksu’nun sağlık durumunun iyi olduğu ve tansiyon düşmesi sonucu fenalaştığı bildirildi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.