Nedim KOVAN/KABADÜZ(Ordu), () - İSTANBUL Sarıyer'de uğradığı silahla saldırıda öldürülen 30 yaşındaki Ferdi Özmen, memleketi Ordu'da gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Sarıyer'de perşembe akşamı bir restoranda yemek yedikten sonra, amcası Beşiktaş Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Tekin Özmen ile birlikte park halindeki otomobine binen ve yanına yaklaşan bir kişi tarafından araçtan indirilerek tabancayla vurularak öldürülen Ferdi Özmen'in cenazesi karayoluyla Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyü'ne götürüldü. Bugün öğleleyin kılınan cenaze namazına Kabadüz Belediye Başkanı Ak Partili Yener Kaya, Ferdi Özmen'in babası 57 yaşındaki Ali Özmen, kardeşleri, cinayet sırasında yanında bulunan ve olaydan sağ kurtulan Beşiktaş Belediyesi Belediye Meclis üyesi amcası Tekin Özmen, İstanbul'dan arkadaşları, akrabaları ve çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ferdi Özmen gözyaşları arasında köyde toprağa verildi.
Ferdi Özmen'in tabutunun üzerine serilen Atatürk posteri de cenazeyle birlikte mazara konuldu. 
İstanbul'da yaşayan Çağdaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı olan Ferdi Özmen'in internet üzerinden Ordulular'a yönelik radyo yayını yaptığı, Facebook ve twitter'de yüzlerce üyesi olan birçok sayfayı yönettiği, Atatürkçülüğüyle sosyal medya fenomeni olduğu belirtildi.
Cenazeye katılan ve taziyeleri kabul eden amca Tekin Özmen, yeğeni ile bir restoranda yemek yedikten sonra araca bindiklerini, emniyet kemerini taktığı esnada el çantasının düştüğünü, onu almaya çalıştığı sırada olayın meydana geldiğini söyledi. Ferdi Özmen'in özel yaşamı hakkında pek bilgisi olmadığını, tehdit alıp- almadığını bilmediğini de belirten Tekin Özmen, şöyle konuştu:
"Dernek kurmuştu, derneğinin kongresi için benden yer istedi. 'Dilekçe getir' dedim Levent'te buluştuk. Yemek yedik İstinye'de. 1 saatlik süre içinde çıkıp arabanın yanına geldik. O şoför tarafından geldi bindi. Arabaya bindik, o arada kemer bağlamak için uzandım, el çantım düştü. Ferdi'nin karşısında kısa boylu birisiyle konuşuyordu. Sadece in aşağıya, inersem ne olur gibi sözlerle 'İniyorum lan' diyerek aşağı indi. Ben de 'nereye gidiyor' diye kemeri söktüm yere indim kendisini yerde gördüm, süreç bu. Bana tehditleri anlatmıyordu. Sosyal bir insanım ,dernek çalışmalarında ona yardımcı oluyorum. Özel hayatıyla ilgili kendi yaşamını bilmem, bize hiç anlatmıyordu. Facebook'ta yer bildirimi yapmış öyle dedi arkadaşlar, takip ediliyor muydu hiç bilemiyorum."
ÖĞRENCİLERE BURS SAĞLIYORDU
Ferdi Özmen'in başkanlığını yaptığı Çağdaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Okumuş, derneği 1.5 ay önce kurduklarını anlatırken, "Kendisi kurucu başkanımızdı. Sosyal medyayı iyi kullanıyordu, çok takipçisi vardı. Girişimde bulunarak bu zamana kadar 50'nin üzerinde öğrenciye burs sağlamıştı. Derneğimizde öğrencilere burs verecekti. Bunun çalışmasını yapıyorduk. Facebook üzerinden paylaşımlarından dolayı tehditler alıyordu ama bu boyutta değildi. Yalnız dolaşıyordu, çalışmaları, etkinlikleri ve paylaşımlarından dolayı tehditler alıyordu, bundan yılmayacağını söylüyordu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI