Hakime TORUN- Erhan TEKTEN/ İSTANBUL,() İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, Adana’nın Aladağ ilçesinde meydana gelen yurt yangını protesto etti.

Aralarında İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, KESK, İstanbul Tabip Odası, HDP, ÖDP, Halk Evleri üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu bir grup, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı,  “Kader değil bu bir katliam, tarikat yurtları kapatılsın” sloganları attı.

“AKP POLİTİKALARI SADECE GELECEĞİMİZİ DEĞİL BUGÜNÜMÜZÜ DE TEHDİT ETMEKTEDİR”
İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyesi ve KESK dönem sözcüsü Sevtap Akdağ,  grup adına yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

 “Yaşanan kaza değildir katliamdır, ilk değildir ve iktidarın politikaları sürdükçe son da olmayacaktır. Eğitimi piyasalaştıran, eğitim alanını cemaatlere, tarikatlara açan AKP politikaları sadece geleceğimizi değil bugünümüzü de tehdit etmektedir. Çocuklar cinsel saldırı, istismar, şiddet ve katliamlara maruz kalmaktadır. İktidar politikaları ülkemizde yaşayan çocukları türlü felaketlerle yüz yüze bırakmaktadır. Bu yüzden katliama 'kader' diyen kim olursa olsun, bu suçun ortağıdır. Aynı cemaatin Konya’daki kaçak Kuran kursunda 2008 yılında LPG sızıntısı nedeniyle patlama olmuş, 17 çocuk hayatını kaybetmişti. 8 yıldır sorumlular cezalandırılmadı, olayın üstü örtülmeye, unutturulmaya çalışıldı. Bu tür katliamlardan sonra ise iktidarın en iyi bildiği şey haberlere yasak getirmektedir. Bu ülkede katliamlara zemin hazırlamak, katletmek değil, halkın yaşananlardan haberdar olmasını sağlamak suç sayılmaktadır.”

“HEPİMİZ ENSARIZ DİYE YAN YANA DİZİLENLER AYNI TUTUMLARINI SÜRDÜRMEKTEDİR”
Akdağ, “Ülkemizde çeşitli vakıf ve cemaatlere ait yüzlerce yurt bulunmaktadır. Bunların çok büyük bölümü yasal değildir ya da yasal boşluklardan yararlanmaktadır. Cemaat ve tarikatların örgütlenmek için büyük önem gösterdiği bu yurtlar çoğu zaman fiziki olarak da yurt olma vasfı taşımamaktadır. Denetime de tabi tutulmayan bu yerler öğrencilerin hayatını tehdit etmektedir. Diğer yandan hükümet yetkilileri olayın üstüne gitmek bir yana üstünün örtülmesi için söz birliği etmektedirler. İktidar mensupları anlaşılıyor ki cemaatlerin itibarlarını korumayı kendilerine dava haline getirmişler. Yaşanan her olayı geçiştirmeye çalışanlar, “hepimiz Ensar’ız” diye yan yana dizilenler aynı tutumlarını sürdürmektedir” diye konuştu.
“SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMEYEN HERKES YARGILANMALI”
Sorumluların yargılanması gerektiğini belirten Akdağ, “Aladağ’da çocuklarımızın ölümünde denetim yapmamaktan ihmale kadar sorumluluğunu yerine getirmeyen herkes yargılanmalıdır.Tarikat ve cemaat yurtları derhal kapatılmalıdır."

 
 (FOTOĞRAF)