Çağatay KENARLI/ İSTANBUL, () İSTANBUL'da dün gece başlayan sağanak yağış sabah saatlerinde de devam etti. Yağış sebebiyle, Avrupa yakasında sabah saatlerinde özellikle E-5'te trafik yoğunluğu yaşandı. İşe, okula gidenler yağmurdan şemsiyelerle korunmaya çalıştı. Meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları ve araç arızaları nedeniyle trafikteki yoğunluk artarak devam etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB), sabah trafiği yoğunluğu ile ilgili açıklama yaptı. İBB'nin açıklamasında, yoğun trafiğin yanı sıra sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar İstanbul'da çok sayıda trafik kazası ve araç arızası meydana geldiğini belirtildi.

İBB'nin yazılı olarak yaptığı trafik yoğunluğu açıklaması şöyle:
"Gece boyunca aralıksız sağanak şeklinde yağan yağmurun da etkisiyle İstanbul’un Cuma sabah trafiği yoğun başladı. Saat 06.30 itibarıyla öğle saatlerine kadar İstanbul genelinde 30’un üzerinde trafik kazası ve 20’ye yakın araç arızası meydana geldi.
Bu kazaların büyük bölümü trafiği etkileyen kritik noktalarda meydana geldiğinden trafik yoğunluğunda ciddi bir artış yaşandı. Saat 06.30’da D-100 Küçükyalı Maltepe yönünde meydana gelen ve aşırı hız sebebiyle savrulan bir tırın karıştığı trafik kazasına müdahale edildi ve D100 üzerinde trafik yoğunluğu Koşuyolu’na kadar uzadı. Sabah 07.30 sonrasında Bahçeşehir-Mahmutbey ve Mahmutbey-Bahçeşehir yönünde meydana gelen muhtelif kazalar TEM trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Aynı şekilde saat 10.40’ta Maltepe Küçükyalı yönünde aşırı hız sebebiyle kontrolünü kaybeden bir tır savruldu ve Kartal-Maltepe yönünde D-100 üzerindeki trafik akışını tamamen durdurdu."

(FOTOĞRAF)