İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış aralıklarla devam ediyor. Yağmurla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü.

Geçtiğimiz birkaç günü nemle birlikte aşırı sıcak geçiren İstanbul’da da hava sıcaklığı düştü. Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava Yurdun kuzeybatı kesimleri ile birlikte İstanbul'u da etkisi altına aldı. Hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı. İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış aralıklarla devam ediyor.

Meteoroloji yetkililerinin uyarılarını dikkate alan bazı vatandaşlar dışarıya şemsiyeleriyle çıktı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. İstanbul’un tarihi mekanlarını ziyaret etmek isteyen turistlerin de uyarıları dikkate aldığı görüldü. Onlarca yerli ve yabancı turist, Ayasofya Camii’ni ziyaret edebilmek için ellerindeki şemsiyelerle kuyrukta bekledi.

İstanbul, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Karabük, Sinop ve Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği belirten Meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Gök gürültülü ve sağanak yağışın İstanbul’da da aralıklarla etkili olması bekleniyor.