İSTANBUL,() İstanbul aralıklarla dün gece başlayan sabah 08.00 sıralarında ise  şiddetli bir şekilde yağmaya başlayan yağmur, İstanbul'da sel baskınlarına ve trafiğin kitlenmesine neden oldu. Anayollarda biriken sular trafiğin sıkışmasına neden olurken, toplu taşımada da adeta durdu vatandaşlar duraklara sığındı.Yağmurun etkili olması ile birlikte İstanbul Valiliği ise yazılı bir açıklama yaparak  "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" uyarısında bulundu

AKOM SU BASKINLARI İÇİN UYARI YAPTI

Şiddetli yağış nedeniyle bir çok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar var. Çeşitli metro istasyonlarını da su bastı. Yoğun yağış İstanbul'da trafiği kilitledi, toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapandı. AKOM ve İstanbul Valiliği sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyardı. Valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşlardan özel araçlarıyla trafiğe çıkmamasını istedi.

Yetkililer sağnak yağmurun  öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesinin beklendiğini açıklarken zorul haller dışında özel araçları ile trafiğe çıkılmaması uyarısnda bulundular.

METROBÜS DURAKLARI SU İÇİNDE KALDI YOLCULAR DURAKLARDA BEKLEDİ

Bastıran şiddetli sağanak ile İstanbul'un bir çok noktasında trafik durma noktasına geldi, araçlar sel suları içinde mahsur kaldı.Bazı meydanlarda ve alt geçitlerde trafik tıkanırken, toplu taşımda büyük aksamalar yaşandı metro  seferleri bazı duraklara kadar yapılabildi.  Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı.
AVRASYA TÜNELİ 30 DAKİKA KAPATILDI
Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapandı .Tünel yaklaşık 30 dakika sonra hizmete yeniden başladı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.

BİR ÇOK ARAÇ SULARDA MAHSUR KALDI

E-5 karayolu ve bazı ara yollar sular altında kaldı.Biriken yağmur sularının tahliye olamaması nedeniyle  bazı araçlar mahsur kaldı.Üsküdar'da ise bir vatandaşın iş yerine yüzerek gitmesi sosyal medyada vatandaşlar tarfından paylaşıldı.

(FOTOĞRAF)

 

.