Serpil KIRKESER-Özden ATİK / İSTANBUL, () İSTANBUL  Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenledi.
Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, Adalet Komisyonu üyesi Serap Durmaz, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı İdris Taşcan, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya ve İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nı temsilen Cumhuriyet Başsavcıvekili Cengiz Cem Karakaşlı ve çok sayıda savcı, hakim ile adliye personeli katıldı.
Törende, adliyedeki makamında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da yer aldı.
Tören, şehitler ve dün Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başladı, ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle devam etti. Törende Mehmet Akif Ersoy'un hayatına ilişkin kısa bir film de izletildi.

"BU ÜLKE KOLAY KURULMADI, İNŞALLAH İLELEBET VE KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEK"
Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, sözlerine, Ankara'da dün meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.
Salihoğlu, "Biz adliyeci olarak her gün adaletle uğraşıyoruz. 'Bir nebze değişiklik olsun' dedik ve bizi biz yapan, en önemli değerlerimizden biri olan İstiklal Marşı'mızın anma gününü, birlikte çalıştığımız, ailemiz olan buradaki arkadaşlarımız ve onların çocuklarıyla paylaşmak istedik. Gerçekten biraz önce, İstiklal Savaşı'ndan sonra olan ortamda, İstiklal Savaşı'mızı taçlandıran İstiklal Marşı'mızın yazılışını çok kısa da olsa dinledik. Bugünlerde bu güzel duygulara çok çok ihtiyacımız olduğu düşüncesindeyim. Bu ülke kolay kurulmadı, inşallah ilelebet ve kıyamete kadar devam edecek. Türk Bayrağı'na yabancı gözle bakılmasına kimse cesaret edemeyecek" dedi.

"ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN"
Mehmet Akif Ersoy'un hasta yatağında kendisini ziyaret edenlere, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dediğini hatırlatan Başsavcı Salihoğlu, "İstiklal Marşı'nı okuyan tüm katılımcı arkadaşlara sonsuz saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu vesileyle, milli şarimiz Mehmet Akif Ersoy ve Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Mustafa Kemal Atatürk'ü milletçe saygıyla anıyoruz. Ülkemiz için daha çok çalışacağımıza da namusumuz üzerine söz veriyoruz" diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından, adliye personelinin ilkokul ve ortaokulda öğrenim gören çocukları ile adliye personeli arasında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda dereceye girenlerin isimleri okundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu ve İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan dereceye giren öğrencilere bilgisayar, fotoğraf makinesi ve tablet bilgisayar hediye etti.
Duygusal anlarında yaşandığı törende, bazı öğrenciler İstiklal Marşı'nı söylerken gözyaşı döktü.  


(FOTOĞRAF)