KAYSERİ’de 5 kişilik Tokluman ailesi, İsrail'in Gazze'ye saldırmasını protesto amacıyla yürüyüşe başladı. Ali Tokluman, eşi ve çocuklarıyla birlikte Gazze'ye kadar gitmek istediklerini söyleyerek, destek istedi.
İHH Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesi olan işadamı Ali Tokluman (45), İsrail'i protesto için bu sabah eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Gazze'ye yürüyüş başlattı. Saat 06.00 sıralarında eşi Fatma, çocukları Harun (20), Talha (19) ve Zeynep (18) ile Cumhuriyet Meydanı’na gelen Ali Tokluman, burada akrabaları ve arkadaşlarıyla vedalaşıp, ‘helallik’ aldı. İsrail’in Filistin’in Gazze şehrine düzenlediği askeri operasyonlara karşı tepki gösteren Ali Tokluman, yürüyüşte kendilerine destek verilmesini istedi. “Şimdi hareket etme zamanı” diyen Ali Tokluman, şunları söyledi:
“Ailemle birlikte yola çıkıyoruz. Güzergahımız Kayseri’nin İncesu ilçesi, Yeşilhisar ilçesi, Niğde, Adana’dan İskenderun ve Hatay. Hatay’da Türkiye’deki yolculuğumuz sonlanacak. Ondan sonra kara, hava ve deniz, hangi yol bize açık görünürse, hangi yoldan bir yol bulursak o şekilde gideceğiz. Her türlü tedbirimizi aldık. Bizi seyahat anında facebook üzerinde bulunan ‘Gazzeye yürüyoruz’ sayfasından takip edebilirsiniz. Bugün Gazze’ye doğru yürüyoruz, önümüzdeki sene de Ramazan ayında Gazze’de orucumuzu tutacağız. Çünkü seneye Gazze’de abluka ve siyonist baskı kalmayacak. Yürürken Gazzelilerin yalnız kaldığı gibi yalnız kalmamayı ümit ediyoruz. Türkiye genelinde ve Kayseri’de yürüyüşün daha etkili bir söylem olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum. İnşallah yürüyüşü bir çok katılımcıyla beraber gerçekleştiririz.”  Tokluman ailesi daha sonra üzerlerine giydikleri ‘Kahrolsun siyonizm’, ‘Yeter artık’, ‘Biz de Gazzeliyiz’ ve ‘Gazze’ye gidiyoruz’ yazılı tişörtleri giyerek, yürüyüşe başladı.

FOTOĞRAFLI