AMASYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda Lokman Hekim İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin duymadıkları halde müzik eşliğinde yaptıkları halkoyunu gösterisi büyük beğeni topladı. 
Amasya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Yavuz Selim Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kutlamalara Amasya Vali Vekili Nevzat Sinan, Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Programda anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları dans gösterisi alkış aldı.
Törende Lokman Hekim İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri halk oyunu gösterisi yaptı. Davul zurna eşliğinde duymadıkları halde dans eden işitme engelli çocukların gösterisi büyük beğeni topladı. Halk oyunu ekibinin öğretmeni Canan Yoleri, çocuklara işaretlerle ve sayılarla halk oyunu oynamayı öğrettiklerini belirterek, "Çocuklar sürekli antrenman yaparak ritim tutmaya çalışıyor. Davul zurna çalan arkadaşlarımız onların ayak adımlarına göre türküyü çalıyor. Benle göz temasında oldukları için yavaşladıkları anda onları uyarıyorum ve ritmi hızlandırıyoruz" dedi. 

SH(MS/AAA) (FOTOĞRAF)