IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden kaçarak, Türkiye'ye sığınan Ezidi, Türkmen ve Kürtler için Halkevleri ülke çapında yardım kampanyası başlattı. Antalya Halkevi de kampanya için destek istedi.
Kazım Özalp Caddesi'nde, IŞİD'den kaçan Ezidi, Türkmen ve Kürtler için yardım kampanyası başlatan Antalya Halkevi, açılan stantlarda halktan destek istedi. Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, Suriye ve Irak'ta evsiz, yurtsuz ve sefalet içindeki Ezidi, Türkmen, Kürt ve Arapların yaşadıklarından Ak Parti hükümetini sorumlu tuttu. Son günlerde IŞİD katillerinin Kobani kentine yaptığı saldırılarda da Ak Parti- IŞİD ilişkisinin sürdüğünü savunan Meriç, şöyle dedi:
"Kobani'ye yapılan saldırılar sonrasında mezhepçi, cihatçı katillerden kaçan onbinlerce insan ülkemize sığınmıştır. 2 sene önce, 100 bin göçmen için 'Psikolojik sınırımız' diyen Ahmet Davutoğlu, 1.5 milyon Suriyeli'nin bugün ülkemizde sefalet koşullarında yaşamasının bizzat sorumlusudur. IŞİD katliamına karşı, Ortadoğu halkları ile dayanışmak için Halkevleri olarak ülke çapında yardım kampanyası başlatıyoruz. Antalya halkını da dayanışmaya davet ediyoruz. Her gün bu noktada açılacak standımızda ayni yardımlar kabul edilecektir."
Kampanyaya ilk yardımı Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Nefi Kara yaptı.

FOTOĞRAFLI