Murat AYDIN/OLTU (Erzurum), () - ERZURUM'un Oltu İlçesi'nde belediyeye ait iş makinesi, caddede kazı yaparken fiberoptik internet kablosunu koparınca, Devlet Hastanesi'nin interneti kesildi. Hattın kesilmesi nedeniyle hastalarla ilgili kayıt, tedavi, reçete yazımı gibi hiçbir işlem yapılamadı.
Oltu Devlet Hastanesi civarında temiz su atık kanalı kazı çalışması yapan iş makinesi, bugün saat 08.30 sıralarında hastaneye giden fiberoptik internet kablosunu kopardı. İnternet bağlantısının kopması ile hastanedeki sistem devre dışı kaldı. Günlük 500 dolayında hastanın muayene için geldiği hastanede internet olmaması tedavi olmaya gelenleri olumsuz etkiledi. Kayıt, muayene ve diğer tahlil işlemleri yapılamadığı için mağdur olan hastalar duruma tepki gösterdi. Yatan hastaların ise günlük hangi tedavileri yapılacağı yine sistem olmadığı için görülemedi.
Acil olan hastaların kayıt dışı muayene edildiğini anlatan Hastane Müdürü Murat Kartal, "Sistem olmadığı için poliklinik sekreterlerine elden kayıt için talimat verdim. Ancak sadece kayıtla sınırlı değil, hiçbir işlem yapamıyoruz. Buradaki ekipler yetersiz kalınca Erzurum'dan yardım istedik. Hastalarımızı bu şartlarda mağdur etmemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI