MANİSA'da, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde ormanlık alanlarda bakım yapma çalışmasına katılmak için başvuran 34 yaşınrdaki Hamza Semiz, 'memur emeklisinin' denilerek işe alınmadı. Kendisinin memur da emekli de olmadığını söylemesine rağmen kimseyi inandıramayan Semiz, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) aldığı belge ile emekli olmadığını ispatlayıp, Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki, elektrikli ev eşyaları üreten çeşitli fabrikalarda çalışan Hamza Semiz, yılbaşında işsiz kaldı. Semiz, geçen Mart'ta orman işçisi olarak çalışmak için Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'ne başvurdu, ancak başına gelmeyen kalmadı. Toplum yararına çalışma programı kapsamında ormanlık alanlarının bakımını yapmak üzere işe alınacak olan 3 bin kişinin belirlenmesi için 30 Mart'ta yapılan mülakata giren Semiz, iki hafta sonra sonuçları öğrenmeye gittiğinde bir sürprizle karşılaştı.
Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkileri, kendisine 4-C memur emeklisi olduğu gerekçesi ile işe alınmadığına dair belge verince şaşkına dönen Semiz, emekli olmak için yaşının küçük olduğunu ve memur olmadığını belirtse de kimseyi ikna edemedi. Ortada bir yanlış olduğunu ve bu yanlışı düzeltmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürlüğü'ne başvuran Semiz, 'emekli olmadığına dair' yazı alıp, tekrar Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'ne gitti. Bu defa da müracaat için başvuru tarihinin geçtiği için işe alınamayacağını öğrendiğini anlatan Semiz, mağdur edildiği gerekçesiyle Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Toplam 583 günlük sigortalı çalışmışlığının olduğunu belirtip, emekli olmasının söz konusu olamayacağını belirten Semiz, "Başıma gelenler tam Aziz Nesin'lik. Hakkımı yasal yollardan arayacağım" dedi.


FOTOĞRAF