Murat ÇAĞLAR-Serdar KARA / ÇUKURCA, ()-HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Kaymakamı Mehmet Mut ve beraberindeki heyet, bir süre güvenlik gerekçesiyle kapanan ve yaklaşık 2 ay önce yeniden açılan Üzümlü Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti.
Türkiye Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca İlçesi Üzümlü Köyü'nde 2015 yılının Mayıs ayında faaliyete başlayan Üzümlü Gümrük Kapısı, 10 Ağustos 2015'te 10 personelin PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmasıyla kapandı. Kaçırılan personellerin serbest bırakılması ve güvenliğin sağlanmasının ardından gümrük kapısı yeniden faaliyete başladı. Çukurca Kaymakamı Mehmut Mut, Çukurca Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Sürmeli, 2'nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Uğur Abacı ile birlikte gümrük kapısında incelemelerde bulunarak, peşmerge yetkilileriyle görüştü.
PEŞMERGE HEYETİYLE GÖRÜŞTÜLER
Kaymakam Mehmet Mut ve beraberindeki heyetin inceleme yaptığı sırada Irak tarafından gelen Peşmergenin Asayiş Müdürü Razi Salih Alihan, Gümrük Müdürü Ziya Cevad ve Pasaport Müdürü Hazım Ahmad, Türkiye tarafına geçerek Türk yetkililerle bir süre görüştü. Her iki ülkenin heyetleri ikili ilişkilerin geliştirimesi bakımından ziyaretlerin önemli olduğunu belirterek, ticaretin başlamasıyla kapının daha cazip hale geleceğini ifade etti. Daha sonra Mehmet Mut ile berabarindeki heyet Irak tarafına geçerek bir süre sohbet ettikten sonra gümrük kapısından ayrıldı. 

FOTOĞRAFLI