HAKKARİ'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde yüzlerce kişi Türk bayrakları ile yürüyüş yapıp, 'Demokrasi nöbeti' tuttu. Kaymakam Mehmet Mut, hasretle bekledikleri birlik ve beraberliği hep birlikte yaşadıklarını söyledi.
Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'nde de çok sayıda kişi darbe karşıtı yürüyüş yapıp 'Demokrasi nöbeti' tuttu. Aralarında, Çukurca Kaymakamı Mehmet Mut, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Kalaycı, yeni ataması yapılan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar ile yürüyenler belediye binası önünde bir araya geldi. Kalabalık Türk bayrakları ile bir süre yürüyüş yapıp, darbe karşıtı slogan attıktan sonra Kaymakamlık bönünde bir araya geldi. Burada da geniş güvenlik önlemleri alındı. Kaymakam Mut, yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Aynı vatanı paylaşmanın, aynı bayrağın altında yaşama ve aynı yaratana inanmışlığın en güzel göstergesini yaşışoruz. Bu musibetin ve haince, insafsızca ve şerefsizce milli irademize, namusumuza, birlik ve beraberliğimize yeltenilenlerin bertaraf edilmesinde sizlerin büyük bir emeği var. Rabbime binlerce kez şükrediyoruz ve inşallah bu şer görünen durum çok güzel bir hayra, birliğimize ve beraberliğimize vesile olur. Hiç bir kardeşim hak ve özgürlüklerinden yana şüphe duymasın. Devletimizin bıraktığı 3 aylık olağanüstü hal döneminde, hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasınki fetöcülar hepsi bir bir temizlenecektir. Ve hiçbir otorite boşluğu mevcut değildir.Fetö başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mülki, adli ve askeri tüm birimlerimiz etkin ve koordinalli bir şekilde mücadeleye devam etmektedir ve bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bundan hiçbir yurttaşımın,vatandaşımın sevgili kardeşlerimin şüphesi olmasın. Bu güzel tabloyu bize yaşatan, bu güzel ilçeye uzaktan, yakından, köylerimizden, ilçe merkezimizden gelerek teşrif eden tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. "

FOTOĞRAFLI