MANİSA Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ümit Atman, son dönemde uyuşturucu ticaretinin internet üzerinden yapılmaya başlandığını belirterek, uyarılarda bulundu. Atman, "Derneğimize başvuran ve tedavi olan gençlerden biri internetten mont siparişi verdiğini ve uyuşturucunun bu montun cebinde kendisine ulaştığını anlattı. Bunları duyunca dehşete düştüm. Bu bilgileri de polisle paylaştık" dedi.
Gençlerde uyuşturucu kullanımı artarken, uyuşturucu satıcıları da her geçen gün yeni yollar denemeye başladı. Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ümit Atman da, uyuşturucu ticaretinin internetteki boyutunu anlattı. Uyuşturucu satıcılarının, gençlerin en çok kullandığı interneti hedef aldıklarını ve gençlere böyle ulaştıklarını söyleyen Dr. Atman, internetten alınan montun cebinde uyuşturucu taşındığını açıkladı. Dr. Atman, "İnternet uyuşturucu tacirlerinin yeni pazarı haline geldi. İnternetten üzerinden uyuşturucuya ulaşmak da oldukça kolay. Derneğimize başvuran ve tedavi olan gençlerden biri internetten mont siparişi verdiğini ve uyuşturucunun bu montun cebinde kendisine ulaştığını anlattı. Bunları duyunca dehşete düştüm. Bu bilgileri de polisle paylaştık. Gençler internet üzerinden alışveriş yapılan siteye giriyor. Mont alıyor gibi görünüyor ama aslında uyuşturucu tacirleri uyuşturucu satıyor" dedi.
Araştırmalarının da bu yönde olduğunu kaydeden Atman, esrar satışının yüzde 30'unun, uyuşturucu hapların da yüzde 40'ının internetten satın alındığını söyledi. Anne ve babalara çağrı yapan Dr. Atman, çocuklarının internette girdikleri siteleri kontrol etmelerini istedi. Uyuşturucu tacirlerinin her yolu denediğini belirten Dr. Atman şöyle dedi:
"Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Aşırı ilgisizlik yada aşırı ilgi çocukları bu yola itebiliyor. Bunun için çocuklarımızı gözlemlemeliyiz. İnternette girdikleri sitelere, alışveriş yaptıkları yerlere bakmalıyız."

FOTOĞRAFLI