Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ- Cafer ELMAS/BOZÜYÜK (Bilecik), İNÖNÜ (Eskişehir), () - MİLLİ mücadelenin ilk zaferi olan İnönü Zaferi'nin 94'üncü yıldönümü, Bilecik'in Bozüyük ve Eskişehir'in İnönü ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
İnönü Zaferi'nin yıldönümü törenleri ilk olarak Bilecik'in Bozüyük ilçesi yakınlarındaki Metristepe Anıtı önünde yapıldı. Törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Hava Savunma Komutanı Korgeneral Nihat Kökmen, 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can ile çok sayıda kişi katıldı. Metristepe Anıtı önündeki törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu, ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.  
Törenlere Bozüyük'ün Akpınar Köyü'ndeki şehitlikte devam edildi. Buradaki törende şehitlik anıtına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu ve askerler saygı atışı yaptı. Törene katılanlar şehitler için dua etti.
İNÖNÜ'DEKİ TÖREN
Akpınar Köyü'nden sonra törenlere Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde devam edildi. Törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Hava Savunma Komutanı Korgeneral Nihat Kökmen ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua edildi, mehter takımı gösteri sundu. İnönü Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Emir 'Vatan Türküsü' adlı şiiri okudu. 
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada, İstanbul'da dün meydana gelen terör saldırısında savcının öldürülmesini kınadı. 
İnönü ilçesindeki törenler, Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşmasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI