MALATYA'daki İnönü Üniversitesi’nde, yeni Akademik Yıl'ın başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’nin kuruluşunun 40'ıncı yılında 40 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından, İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından 'Fahri Doktora' unvanı verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak'a belgesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından takdim edildi.
Kampüsteki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti. Törene, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, YÖK Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, İşadamı M. Emin Sungur, birçok kurum ve kuruluşun yöneticileri veya temsilcileri, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik "İnsan hayatında 40 yaş, bildiğiniz gibi, önemli ve anlamlı bir safhanın başlangıcı olarak kabul edilir. Özellikle de bizim kültür ve medeniyetimizde bu böyledir. 40 yaş, insanın kemalat yaşıdır; hem bedenen hem de ruhen olgunluğu ve oturmuşluğu ifade eder. Bu tanımlamayı, 1975 yılında kurulmuş olan Üniversitemiz için de kullanmak istiyorum" dedi.
İnönü Üniversitesi’nin, Türkiye üniversiteleri arasında birçok alanda başarılarıyla öne çıkmış ve saygınlığının her geçen gün biraz daha artırmış bir kurum olduğunu belirten Rektör Çelik, "Sadece ülkemizde değil, artık dünyada da adından söz ettirmeye başlayan bir üniversite hüviyeti kazandık" dedi.
İnönü Üniversitesi’nin kuruluşunun 40'ıncı yılında 40 projeyi de hayata geçirdiklerini dile getiren Rektör Çelik, "Bu projelerin içerisinde, Türkiye'deki mevcutların en büyüğü olan Güneş Enerjisi Santralimizi hayata geçiriyoruz. Turgut Özal Tıp Merkezimizin elektrik ihtiyacının 3'te 1'ini bu santral karşılayacak. Enerji acısından dışa bağımlı olan ülkemizde, bir üniversitenin kendi öz gelirlerini kullanarak 5.3 MW elektrik üretim kapasitesine sahip bir santrali hayata geçiriyor olması bile tek başına büyük başarı olup, aynı zamanda iyi bir girişimcilik örneğidir. Huzurlarınızda, bu başarıda emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından 'Fahri Doktora' unvanı verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak'a belgesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından takdim edildi.
'Fahri Doktora' unvanını alan işadamı Dr. Erman Ilıcak, "İnönü Üniversitesi, her Malatyalının kalbinde olduğu gibi, benim kalbimde de en sevdiğim kurumlardan biridir. Ama benim Üniversiteyi gerçek anlamda tanımam, Sayın Cemil Çelik'in İnönü Üniversitesi Rektörü olmasıyla başladı. Bana Üniversiteyi sevdiren ve yakınlaştıran Sayın Rektörümüz olmuştur. Sayın Rektörümüzün disiplinli, titiz ve her şeyden önemlisi büyük gönül alçaklığıyla yaptığı hizmetler, sadece beni değil, tüm Malatyalı işadamlarını çok etkilemiştir. Biz Malatyalılar, böyle bir üniversiteye sahip olduğumuz için, sizlere ev sahipliği ettiğimiz için gerçekten çok mutluyuz. Eski bir öğrenci olarak öğrencilerimize böylesine değerli hocalarınız ve güzel bir üniversitede oldukları için çok şanslı olduklarını söylemek istiyorum" dedi.
Hekimhan Meslek Yüksekokulunun yapılmasında emeği geçen Cumhuriyet Senatosu Üyesi, Şişli eski Belediye Başkanı işadamı Mehmet Emin Sungur'a yaptığı hizmetlerden dolayı Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından teşekkür plaketi verildi.
Tören, '40'ıncı Yılda 40 Proje'yi tanıtan sinevizyon gösteriminden sonra projelerin açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI