İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki İnönü İlkokulu 2-B sınıfının 16 öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, farkındalık yaratmak için sokak sokak gezip "Bu Sokaklar Bizim. Yere Tükürmeyelim" sloganıyla kampanya başlattı.
Üzerinde kampanyanın sloganın yazılı olduğu tişörtler giyen İnönü İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri, Okul Müdürü Ayşe Soysal, sınıf öğretmenleri Berrin Varman ve velileriyle ilçenin işlek cadde ve sokaklarında dolaşıp, çevre kirlliğine dikkat çekip, yere tükürülmesinin önüne geçmek için broşürler dağıttı. "Yere tükürmüyorum" diyenlere birer kağıt mendil veren öğrenciler, bazı işlek yerlere "Bu sokaklar Bizim. Yere Tükürmeyelim" yazılı afişler astı. "Dedelerimiz, elinizi öpmeye geldik" diyerek kahvehanelere de giren öğrenciler, burada da broşür dağıtıp, "Sizler yere tükürüyor musunuz?" diye sordu. Kahvehanedekilerin "Tükünmüyoruz. Yere tükürmek çok kötü bir davranış" demeleri üzerine sevinen öğrenciler, burada da birer beyaz kağıt mendil dağıttı.
"OSMANLI BU İŞİ DA O ZAMANLAR HALLETMİŞTİ"
Kahvehanedekilerden Osman Nalbantoğlu, etrafına toplanan öğrencilere yere tükürmenin sağlık açısından çok sakıncalı olduğunu belitip, "Yerlere tükürmek gerçekten çok kötü bir şey. İnsan iğreniyor. Osmanlı zamanında yerlere tüküren olduğunda, temizlikçiler hemen bu alanı kireçleyip sonra, tükürülen yeri tertemiz yaparlarmış. Ta o zamandan bu iş hallolmuş. Dinimizde de, kanunlarımızda da yasak olan bu hareketi yapmayalım, yapanları uyaralım. Siz gerçekten güzel bir konuyu ele almışsınız. Sizleri ve öğretmenlerinizi kutluyorum" dedi.
Öğrenciler Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu'nu da ziyaret edip, projelerini anlatıp, broşür verdi.
FOTOĞRAFLI