Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Güvenli Gelecek İçin İlk Adım' projesi kapsamında, ilçelerde yaşayan 12-16 yaş arası 200 öğrenci, düzenlenen geziyle ilk kez il merkezini gezdi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 'Güvenli Gelecek İçin İlk Adım' projesi başlatıldı. Proje kapsamında bugün, Samsun'un ilçelerinde yaşayan ve şehir merkezini hiç görmemiş olan 12-16 yaş grubu 200 öğrenciye gezi düzenlendi. Polis geziye katılan öğrencileri Atatürk Anıtı, İlkadım Anıtı, Bandırma Vapuru, Gazi Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gibi tarihi ve turisttik yerleri gezdirdi. Gezinin ardından ise sinemaya götürülen öğrenciler ilk kez sinemada film izleme keyfini yaşadı.
Öte yandan polis, öğrencileri bilinçlendirme kapsamında 'Temel bilgisayar eğitimi, İnternet nedir, ne işe yarar? İnternet yolu ile işlenen suçlar ve çocuklar üzerindeki etkileri' hakkında bilgi verdi. 15 Nisan tarihinde başlatılan proje kapsamında Samsun'un 10 ilçesinden toplam 2 bin öğrenciye ulaşılarak Kasım ayı sonuna kadar bu gezilerin düzenleneceği bildirildi. Projenin hedeflerinden birisininde çocukların devletle bağlarının güçlendirilmesi, devleti kendisine yakın görebilmesi olduğu belirtildi.

HÇ(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)