Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazırgiyim Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ‘İhracatın Yıldızları’nı ödüllendirdi.

UTİB ve UHKİB, UİB Konferans Salonu’nda genel kurulunu yaptı. Ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla ihracatın yıldızlarına ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, tekstil sektörünün gösterdiği gelişime dikkat çekti.

“TEKSTİLDE ÇİN İLE REKABETİ 10 YIL ÖNCE BIRAKTIK”

Burkay, şöyle konuştu: “Bugün özellikle tekstil sektöründe üretim anlamında en büyük rakibimiz olan coğrafyalarda bizler orta ve üst segmentte ürettiğimiz ürünlerle, ortaya çıkarttığımız tasarımlara dayalı koleksiyonlarımızla, rekabetin en zor olduğu pazarlarda pazar paylarımızı artırdık. Dünyada Çin ile rekabet etmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ama biz Bursalı tekstilciler olarak Çin ile rekabeti yaklaşık 10 yıldır bırakmış durumdayız. Bizim dünya pazarlarında rekabet ettiğimiz ana ülkelere baktığımızda bunlar dünyada tekstil sektöründe moda ve trendlere göre Avrupa’daki merkezler oldu. Her yıl düzenli olarak biz dünya pazarlarında Avrupa’nın bu üretim merkezlerinin pazar paylarını kazanan bir konuma yükseldik.”

Sektörü değerlendiren UHKİB Başkanı Başkan Yardımcısı Ariz Özer ise tekstilin, hazır giyimin dünyanın gelişen şartlarına uyacağını belirterek, “Tabi ki büyük bir gelişim ve dönüşüm içindeyiz. Moralimizi yüksek tutacağız, mücadelemizi yapacağız.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de üretim yapmanın yanında üretileni satmak da gerektiğini ifade ederek, “Gerçekten bu konuda başarılı olan tüm arkadaşlarımız tebrik ediyorum. Biz hedefleri olan bir kent olarak gerçekten bu alanda çok başarılıyız.” diye konuştu. Konuşmaların ardından tekstil ve konfeksiyon sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri verildi.