Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Kilis'in karşısında bulunan Suriye topraklarında kurulan Şemmarin ve Sucu konteyner kentlerinde barınan 10 bin çocuğa dondurma dağıtıldı.
İnsani Yardım Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren İHH Çocuk Kulübü tarafından Kilis'in karşısında kurulu Şemmarin ve Sucu kenteyner kentlerinde 'Suriye'de Dondurma Günleri' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konteyner kentlerde barınan Suriyeli 10 bin çocuğa dondurma dağıtıldı. Kendilerine verilen dondurma karşısında gözleri ışıldayan Suriyeli çocuklar bir nebze olsun savaşın olumsuz etkilerinden uzaklaştı.
İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilisi Zafer Ersoy, Suriye'de yaşanan dramın başladığı ilk günden itibaren insani yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, şöyle dedi:
"İHH Çocuk Kulübünün 'Suriye'de Dondurma Günleri' programı için Türkiye sınırına yakın bölgelerde Suriye içerisinde kurduğumuz kamplarımızdan Şemmarin ve Sucu konteyner kentlerinde bugün 10 bin çocuğa dondurma dağıtımı organizasyonunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk dağıtım programımızı Kayserili hayırseverlerin desteğini alarak gerçekleştirdik. Suriye'de sıcaklık Türkiye'ye oranla daha fazla, hem gölge olabielcek yapılar da mevcut değil. Bu sıcaklıkta dondurmaları kavuşan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Dondurma aracımızı gören çocuklar, bize doğru koşuyordu. Ne olursa olsun, çocuk savaşın ortasında da çocuktur, bunu asla unutmamalıyız. Savaşın içerisindeki bu çocuklukların psikolojik travma yaşamalarının önüne geçmek için bu gibi faaliyetlerimizi İHH Çocuk Kulübümüzle birlikte devam edeceğiz. Çocukların gülümsemesine ortak olmak isteyen hayırseverlerimizin bu çağrıya kulak vermelerini ve desteğini bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI