Servet ARSLAN/AĞRI, () - IĞDIR'dan sürüleriyle birlikte Ağrı Dağı eteklerine gelen besiciler, Taşlıçay ilçesindeki Balık Gölü ve Sinek Yaylalarında hayvanlarını otlatıyor.
Iğdır'dan sürüleriyle birlikte Türkiye'nin çatısı olarak nitelendirilen deniz seviyesinden 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı Dağının eteklerine bir haftada gelen besiciler, sonbahara kadar yaylalarda kalacaklarını bildirdiler. Yaz dönemi için kiraladıkları yaylalarda hayvanları besleyeceklerini, peynir, yağ yapacaklarını ifade eden besiciler, 2 bin 300 rakımdaki Balık Gölü ve Sinek yaylalarının hayvancılık için çok elverişli olduğunu söylediler.
Geçimini çobanlıkla sağlayan Cevdet Karaboğa, 5 bine yakın koyunla geldikleri yaylada Eylül ayının sonuna kadar kalacaklarını belirtti. Karaboğa, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ağrı Dağı eteklerindeki yaylalara geldik. Yayla havası hem bize, hem de hayvanlarımıza iyi gelecek. Yaylada kışlık yağ ve peynir yapacağız. Akşamları yayladaki diğer çoban arkadaşlarla bir araya gelip, yaktığımız ateşte demlediğimiz çayı içip sohbet ederek günün yorgunluğunu atıyoruz. İnşallah bu yıl yayla dönemimiz verimli geçer hem biz hemde sürü sahipleri kar eder" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI