İÇİŞLERİ Bakanı Selami Altınok, ilk yurt içi gezisini Muş'a yaptı. Okulların açılmasıyla ilgili olarak fazla bir sıkıntı yaşamayacaklarına işaret eden Selami Altınok, "Herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve devleti yönetenlere inansın" dedi.
Ankara’dan özel uçakla Muş'a gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok'u havalimanında Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Ak Partili Feyat Asya, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları tarafından karşılandı. Havalimanında açıklama yapan İçişleri Bakanı Selami Altınok, ilk yurt içi gezisini Muş’a yapmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, terörle mücadele ve seçim güvenliği konularında şunları söyledi:
"Valimizle, Emniyet Müdürümüzle, Jandarmamızla ve diğer yetkililerle seçim güvenliğinin daha iyi noktada sağlanabilmesi, seçimin demokratik hukuk kuralları çerçevesindeki yapılması için görüşmelerde bulunacağız. Terörle mücadele noktasında hukuk devleti sınırlarında, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruma noktasında, etkin mücadeleyi devletimiz bugüne kadar gösterdiği gibi bugünden sonra da gösterecektir. Hiçbir terör örgütünün devletle baş edebilmesi mümkün değildir. O manada kararlılıkla devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemizdir herkes işine baksın. Herkes Türkiye Cumhuriyeti devletine ve devleti yönetenlere inansın. Biz bu terörün üstesinden geleceğiz."
Okulların açılmasıyla birlikte bir güvenlik problemi olup olmayacağı sorusuna ise Bakan Altınok, "Okulların açılması ile alakalı da bütün valilerimizle, güvenlik güçlerimizle gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah okullar açıldığında da çok fazla sıkıntı yaşamayacağımızı tahmin ediyorum, olmayacak. Vatandaşlarımız bize güvensinler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI