TÜRK iş dünyasının önemli isimlerinden, Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi'nde vefat etti.

Alınan bilgiye göre, hastanede tedavi gören 88 yaşındaki İbrahim Bodur, "yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar" nedeniyle saat 16.30'da yaşamını yitirdi.

1928 yılında Çanakkale Yenice'de dünyaya gelen Bodur, ilkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde okuduktan sonra, İstanbul'da Robert Kolej'e girdi. Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamlayıp, 1951'de Türkiye'ye döndü. Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda Türkiye'nin ilk 3,200 iğlik 80 numara penye pamuk ipliği fabrikası olan Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu. 1956 yılına kadar bu fabrikayı bizzat yönetti.

1952'de İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kuruluş çalışmalarına katılan İbrahim Bodur, 1976 yılından 1992'ye kadar aralıksız 16 yıl İSO'nun Başkanlığını yürüttü. Bodur, TÜSİAD'ın ilk 6 kurucu üyesinden biri oldu.

1997 yılında Devlet Üstün Hizmet Madalyası alan Bodur, 2006'da da TBB Üstün Hizmet Ödülü'ne değer görüldü.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 1957 yılında kurduğu Çanakkale Seramik fabrikaları bugün dünyanın en büyük seramik tesisleri haline geldi. Her yıl 27 Temmuz günü "Seramik Bayramı" olarak kutlanmaya başladı.

Müziğe ve edebiyata da merakı olan İbrahim Bodur'un yazdığı şiirler, Türkiye'nin önde gelen bestecileri tarafından bestelenerek, "Yıllarca" ve "Miras" adlı iki CD olarak yayınlandı.

CENAZE TÖRENİ YARIN

İbrahim Bodur için yarın öğleyin Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Bodur'un cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Çanakkale'ye götürülecek.