Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'te, huzurevinde kalan 65 yaşındaki Ali Aytaç Tetiker, Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği bilgisayar kursuna katılarak sertifika aldı.
5 yıldır Yücel Huzurevi'de yaşayan Ali Aytaç Tetiker, Halk Eğitim Merkezi'nde 160 saat süren kursu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı. 25 yıl önce eşinden boşanan 1 çocuk babası Ali Aytaç Tetiker, huzurevindeki arkadaşlarının, "Bu yaştan sonra ne yapacaksın sertifikayı?" demelerine rağmen gençlere örnek olmak amacıyla kursa devam ettiğini ve bilgisayar kullanmayı öğrendiğini söyledi. Tetiker, şöyle konuştu:
"Ellerinde son model cep telefonlarıyla oyalanan gençleri görünce bu sertifikayı almaya karar verdim. Elde cep telefonuyla geçen zaman boşa giden zamandır. Oysa bu gençler bilgisayar ve İngilizce gibi kurslara gitseler kendileri için daha faydalı bir iş yapmış olurlar. Kendilerini geliştirsinler, zamanlarını iyi değerlendirsinler, boş işlerle uğraşmasınlar. Huzurevinde kalan biri olarak boş durmadığımı, bir şeyler yapmaya çalıştığımı gösterip gençlere örnek olmayı istedim. Şimdiki hedefim ingilizce kursuna gitmek."

FOTOĞRAFLI