TOKAT'ta sigortacılık yapan 35 yaşındaki Melih Öndemir, hobi olarak yetiştirdiği İspenç cinsi süs tavukların yumurtalarını yurt içi ve yurt dışına satıyor.

Kent merkezinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Melih Öndemir, 10 yıl önce Hollanda'dan 3 adet İspenç cinsi tavuk yumurtası getirdi. Getirdiği tavuk yumurtalarını bir akrabasının kuluçka makinesine koydu. Ardından aldığı yavruların bakımını yaparak oturduğu evinin bahçesine kümes oluşturdu. Burada oluşturulan kümeste büyüyüp tekrar üreyen tavukların sayısı 20'ye ulaştı. Tavukların yumurtalarını da evine götüren Önder, son zamanlarda bu yumurtaları sosyal medya üzerinden satmaya başladı. Ayda ortalama 250 yumurta satışını yapan Önder, bunların bir kısmını yurt dışına gönderdiğini söyledi.

TANESİ 5 TL
Yumurtaların tanesini 5 TL'den sattığını söyleyen Öndemir, ''Küçüklüğümden bu yana ispenç tavuklarına büyük bir ilgim vardi. Sonra sosyal medyada bir hesap oluşturdum. Hayvanların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşınca satış için çok sayıda talep geldi. Soran çok kişi oldu. Bu gibi talepler çoğalınca ben de adet olarak yumurta satışını başlattım. Tanesini 5 liradan satıyorum. Yurt dışına da satışımız var. Hafta sonları merak edenler gelip ziyaret ediyorlar. Hobi olarak başladım şu an ise ticaretini yapıyorum. Tavuklarıma şu an çok talep var'' dedi.