Hz. Muhammed'e ait Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında dualarla ziyarete açıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırıcı, ziyaretçilere, “Hürmetinizi Hırka-i Şerif’in maddesine değil arkasındaki yüce Peygambere ve Allah’a gösteririniz.” uyarısında bulundu. Törenden sonra Hırka-i Şerif’i ziyaret eden vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.
Müslümanların Hırka-i Şerif hasreti sona erdi. Bir yıl aradan sonra Hz. Muhammed'in kutsal emaneti Hırka-i Şerif törenle vatandaşların ziyaretine açıldı. Törende Hırka-i Şerif hakkında bilgi veren İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Hırka-i Şerif’i ziyaret edecek vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “Hırka-i Şerif neticede bizim giydiğimiz elbiseler gibi bir elbisedir. Elbette tarihi değeri vardır ama Hırka-i Şerif’e şeref katan, şerif olmasını sağlayan Peygamber efendimizin bir armağanı olmasıdır. Dolayısıyla hürmetimizi saygımızı, Hırka-i Şerif’in maddesine değil onun arkasındaki o büyük ve o yüce peygambere, ve Allaha göstermemiz lazım. Hırka-i Şerif’ten olağanüstü şeyler beklemek, dileklerimizin kabulünü ondan ummak gibi hurafi inançlar ile bu ziyaretimiz lekelendirmeyelim. Herkes bunu Resulullah Efendimizinin bir hatırası olarak bilsin.” Dedi. Vatandaşlara ziyaret sırasında birbirilerine saygılı olmalarını öğütleyen Çağırıcı, “Burada zaman zaman izdihamlar oluyor. Hırka-i şerifi ziyaret edelim ona saygı gösterelim derken, Allahın en şerefli varlığı olan insana karşı saygısızlık yapmış oluyoruz. O sebeple bu konuda da dikkatli olalım.” şeklinde konuştu.
Törende Hırka-i Şerif’in koruyuculuğunu yapan Köprülü ailesi adına bir konuşma yapan Barış Samir de, 1611 yılında dönemin Osmanlı padişahı 1. Ahmet’in İstanbul’a getirttiği mübarek emanet ile 400. kez buluşmanın heyecanını yaşadığını belirtti. Samir, “İnşallah hem içerisinde bulunduğumuz hem de yeni 400. buluşmaları yaşayacağımız dönemlerde peygamber efendimizin bizlere sadece bir hırka emanet ettiğini değil, miraca çıkarken üzerine giydiği hırkasını hiç görmediği Yemenli bir deve çobanına hediye etmesinin arkasındaki mesajı alırız ve özümseriz.” dedi.
Tören ardından önce İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindekiler Hırka-i Şerif’i ziyaret etti. Daha sonra ise dışarıda bekleyen vatandaşlar sırayla içeri alındı. Gözyaşları içerisinde ziyaret yapan bazı vatandaşlar çok heyecanlandıklarını ve herkesin gelip bu duyguyu tatmalarını istediklerini belirtti.

HIRKA-İ ŞERİF'İN TARİHÇESİ
Peygamber Efendimiz'e ait İstanbul'da 2 tane hırka bulunuyor. Biri Topkapı Sarayı'ndaki Hırka-i Saadet veya Bürde-i Saadet diğeri ise Veysel Karani'ye verilen ve miras yoluyla günümüze kadar gelen Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde korunan Hırka-i Şerif. Hazreti
Muhammed'in miraca çıkarken üzerinde bulunan Hırka-i Şerif, peygamberin vasiyeti üzerine Hazreti Ali ve Hazreti Ömer tarafından Veysel Karani'ye verildi. Hırka-i Şerif, Veysel Karani evlenmediği ve çocuğu olmadığı için ölümünden sonra kardeşi Şihabeddin El- Üveysi'ye
geçmiş ve 1500 yıllık emanet bugün Veysel Karani'nin 57. kuşak torunu olan Haşim Köprülü'ün eşi Nuriye Köprülü'nün 2005 yılında vefatı üzerine, kızı Gülay Köprülü'ye intikal etti. Aile, 1600'lü yılların başında Sultan I. Ahmed'in isteği üzerine İstanbul'a geldi ve Hırka-i
Şerif Şükrullah El Üveysi'nin Fatih civarında kiraladığı evde ziyarete açıldı. Bu evin yetersiz kalması sebebiyle I. Abdülhamid günümüzde Hırka-i Şerif Camisi Avlusunda kalan mekana bir oda inşa ettirdi ve Hırka-i Şerif burada 1780'den itibaren sergilenmeye başlandı.
Ziyaretlerin yoğunlaşması üzerine bu oda da yetersiz kalınca 1847 yılında Sultan Abdülmecid Hırka-i Şerif Camisi'ni yaptırdı.