MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, 73 yaşındaki Alman vatandaşı Bernd Wickbold, akciğer kanserinden yaşamını yitirdi. 50 gün önce dinini değiştirip, Müslüman olduğu öğrenilen Wickbold’un cenazesi vasiyeti üzerine camiden kaldırılıp, Beldibi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Marmaris’in yerel seçimler öncesi köy olan Orhaniye Mahallesi’nde 15 yıldır yerleşik olarak yaşayan Alman vatandaşı Bernd Wickbold, iki ay önce akciğer kanserine yakalandı. Eşinden ayrı olan ve yalnız yaşadığı öğrenilen üç çocuk babası Wickbold, ardından Marmaris Müftülüğü’ne başvurup, Hıristiyan olan dinini, değiştirmek istediğini bildirdi. Wickbold, geçen 25 Şubat’ta düzenlenen ihtida töreniyle Kelime-i Şahadet getirip, Müslüman oldu. Adını da Salih olarak değiştiren Wickbold, notere gidip, yazdırdığı vasiyetinde de öldüğünde Müslüman olarak, Beldibi Mezarlığı’na defnedilmek istediği not ettirdi.
Dün akşam yaşamanı yitiren Wickbold için, vasiyeti üzerine Eski Cami’de bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene, Wickboard’un komşuları katıldı. Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz’in kıldırdığı namazın ardından Wickbold’ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşınıp, Beldibi Mezarlığı’na götürülerek, toprağa verildi.

DEB(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)